Wedstrijdverslagen Competitie

12 juni 2018

Op donderdag 7 juni vond in Zeist een buitengewone bondsvergadering plaats. Op de agenda stond de aanpassing van de voetbalpiramide en toch ook weer niet. Omdat de BVO's dwarsliggen over degradatieregelingen, is het besluit over dat deel van het nieuwe plan opgeschort. Amateurclubs weten als gevolg daarvan nog steeds niet waar ze aan toe zijn, mochten zij ooit willen respectievelijk moeten promoveren naar de Eerste divisie.

7862
3 juni 2018

LISSE - FC Lisse deelde als eerste een forse dreun uit aan JVC Cuijk door de eerste p/d-wedstrijd met 0-2 te winnen. De eerste van vier stappen voor klassebehoud in de Tweede divisie was gezet, met de verwachting dat de thuiswedstrijd niet al teveel problemen zou opleveren. Maar daar dacht JVC Cuijk even heel anders over.

6483
31 mei 2018

Het seizoen zit erop. Tijd om naar de jaarcijfers te kijken van de vier hoogste klassen die Voetbal op Zaterdag in statistitieken bijhoudt. Afgezien van uitschieters per dag vielen er geen spectaculaire verschillen te ontdekken met het jaar daarvoor, met uitzondering van de verschuiving van toeschouwersaantallen tussen Tweede divisie en Derde divisie zaterdag.

3791
30 mei 2018

AFC heeft de competitie in de hoofdklasse A afgesloten met winst. De Amsterdammers wonnen de inhaalwedstrijd met FC Rijnvogels met 3-0. Voor de Katwijkers stond er helemaal niets meer op het spel. AFC had nog wel de keus om als nummer dertien of veertien de herkansing in te gaan om hoofdklasser te blijven. AFC koos er voor om dertiende te worden en de nacompetitie te starten met een uitwedstrijd tegen DETO Twenterand, de nummer vijf van de eerste klasse D.

3408
29 mei 2018

Capelle heeft zich een prima uitgangspositie verschaft door uit bij Excelsior '31 met ruime cijfers te winnen. Het werd in Rijssen 1-4. Daardoor staat Capelle met anderhalf been in de finale op weg naar klassebehoud voor de Derde divisie. Spijkenisse heeft een veel lastiger klus om Hoek van zich af te slaan. In Zeeuws Vlaanderen werd het 1-0 voor de thuisclub.

5666
29 mei 2018

Berkum is de strijd om een plek in de Derde divisie gestart met een uitzege. De Zwollenaren stapten in Hoornaar bij SteDoCo met een 1-2 uitslag van het veld. SteDoCo wacht komende zaterdag een pittige klus in de return. Dat geldt ook voor Ter Leede. Ajax stuurde de Sassenheimers met een 2-0 nederlaag terug naar de bollenstreek.

4984
27 mei 2018

WERKENDAM - Laatste ronde helpers weg. Dat was de sticker die geplakt kon worden op de apotheose van het spannend slot in de Tweede divisie. Juist in de laatste wedstrijd stonden op sportpark De Zwaaier in Werkendam de nummers één en twee tegenover elkaar. Slechts twee punten was de voorsprong van Katwijk op Kozakken Boys.

5169
27 mei 2018

URK - Eemdijk heeft clubgeschiedenis geschreven door kampioen te worden in de hoofdklasse B, door sommigen ook wel de Hoofdklasse Bizar genoemd.

5775
27 mei 2018

ZWOLLE - De ontknoping van de titelstrijd in de hoofdklasse B had, vooraf bekeken, alles in zich van een wiskundig vraagstuk. Want uitgerekend op de laatste wedstrijddag koppelde de competitieplanner de gedeelde nummer één Berkum, gelijk in punten maar met een minder doelsaldo dan de andere nummer één Eemdijk, aan de op twee punten achtervolgende nummer drie SC Genemuiden.

3322
26 mei 2018

Bij Kozakken Boys droomden de fans er al van, maar Katwijk hield de Werkendammers in eigen huis af van een score. De 0-0 op een volgepakt sportpark De Zwaaier was voor de ploeg van Jack van den Berg voldoende om de kampioenschaal uitgereikt te krijgen. De Werkendammers waren op momenten wel dicht bij een doelpunt.

7117
26 mei 2018

Met een laatste heldhaftige krachtsinspanning heeft ACV geprobeerd rechtstreekse degradatie af te wenden. De 3-4 overwinning op Quick Boys, die in de slotfase op het scorebord kwam, was de eerste voorwaarde om het gestelde doel te bereiken, maar Spijkenisse werkte niet mee. Ook die ploeg scoorde een late goal en won daardoor met 1-2 van Capelle.

5954
26 mei 2018

Na Argon is ook RVVH gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Ridderkerkers hadden nog wel een kans om hun positie te verbeteren, maar keken bij SteDoCo als na vijf minuten tegen een achterstand aan. Dat maakte de opdracht bijna tot een onmogelijke en dat kreeg in de tweede helft in de vorm van de 2-0 de bevestiging. De degradatie naar de eerste klasse is wel opvallend voor een club die in het seizoen 2015-16 nog een jaar topklasse doormaakte.

3615
26 mei 2018

Eemdijk is kampioen geworden in de hoofdklasse B. Om zeker van hun zaak te zijn moesten de Diekers winnen van Urk en die missie slaagde met vlag en wimpel. Na een half uur schoot Evert Brouwers een vrije schop in de kruising en na ruim een kwartier in de tweede helft zette Maikel de Harder de jubelgevoelens bij de meegereisde supporters serieus in gang.

3901
25 mei 2018

Als op de slotdag van de competitie de twee overgebleven titelkandidaten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, is er een mooier einde denkbaar aan een voetbalseizoen? Sportpark De Zwaaier in Werkendam zal uitpuilen van de fans van beide ploegen en verder alle andere voetballiefhebbers die er nog bij passen. Om kampioen te worden moet Kozakken Boys winnen van Katwijk, dat op zijn beurt genoeg heeft aan een gelijk spel om de schaal omhoog te mogen houden.

4474
25 mei 2018

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

5054
23 mei 2018

Bijna op de valreep van het seizoen schoten de clubs in de hoofdklasse B in eendrachtige samenwerking door het plafond. In de acht duels vielen maar liefst veertig doelpunten, een gemiddelde van exact vijf treffers per wedstrijd. Het betekende uiteraard een nieuw dagrecord, al viel de verbetering van het oude nog wel mee. Op speeldag 25 (7 april) vielen er 37 doelpunten in B te noteren.

5647
20 mei 2018

SNEEK - Hoe logisch is het dat Spakenburg gehuldigd werd als de kampioen van de Derde divisie? Niemand verwachtte bij aanvang van het seizoen iets anders dan een blauw kampioenschap. Dat Spakenburg voor het eerst niet meer in de absolute top van het amateurvoetbal acteerde, was nu eenmaal de spreekwoordelijke bittere pil, waarvan het doorslikken niet langer dan één seizoen mocht duren.

5495
20 mei 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de voetballerij bol staat van de verrassingen is al geen verrassing meer op zich. Boeken vol voorbeelden kunnen daarover geschreven worden. In dat boek wordt nu ook een regel ingeruimd voor Eemdijk. Want onder die noemer valt toch zeker ook de 1-2 nederlaag van kampioenskandidaat Eemdijk tegen laagvlieger AZSV uit Aalten.

5507
19 mei 2018

Katwijk heeft opnieuw een nederlaag geleden, ditmaal tegen de Koninklijke HFC. De koploper begon nog goed aan de wedstrijd door een snelle goal van topscorer Mengerink. Maar de Haarlemmers sloegen per kerende post terug via Kevin Sterling (ex-Katwijk). Het doelpunt van Franklin Lewis kwamen de Katwijkers niet meer te boven ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van HFC.

9861
19 mei 2018

Spakenburg heeft op de voorlaatste speeldag de titel opgeëist en zich daarmee ook verzekerd - en dat beschouwen de 'blauwen' als het meest belangrijke - van promotie naar de Tweede divisie, waar de club een jaar geleden uit degradeerde. Spakenburg liet er bij ONS Sneek geen gras over groeien en stond na ruim een kwartier al op een geruststellende 0-2 voorsprong.

7275