Seizoen 2018-2019

23 september 2018

HARDENBERG - Regen, regen en nog eens regen. Hoewel het natuurlijke gras van sportpark De Boshoek de overvloedige neerslag uitstekend verwerkte, werd het wedstrijdverloop tussen HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys in hoge mate door de nattigheid beïnvloed.

8295
23 september 2018

NOORDWIJK - Soms zijn wonderen de wereld nog niet uit. Het duel tussen Noordwijk en Hoek leverde weliswaar geen winnaar op (1-1), maar groeide na een heel matig begin wel uit tot een spektakelstuk. Met het gelijkspel kregen kregen beide clubs waar ze recht op hadden.

6773
23 september 2018

ROTTERDAM - Oktober vorig jaar verklaarde de gemeente Rotterdam de wedstrijd tussen Feyenoord en Swift tot een risicowedstrijd. Maar toen stond de grote KNVB-bekerwedstrijd in de Kuip op het programma. Deze keer ging het om de amateurs van SC Feyenoord en Swift, de vierde speeldag in de hoofdklasse A.

6031
22 september 2018

Koploper IJsselmeervogels pakte drie punten in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Invaller Soufyan Moro werd na vijf minuten blessuretijd matchwinner door een vrije trap van ruim 25 meter afstand binnen te schieten. Door de overwinning gaat IJsselmeervogels volgende week als lijstaanvoerder naar buurman Spakenburg voor de derby der derby's.

9197
22 september 2018

Quick Boys heeft voor het eerst puntverlies geleden in deze jaargang. De Katwijkers speelden met 1-1 gelijk tegen ODIN '59. De Heemskerkers waren dichtbij een verrassende overwinning, want de gelijkmaker viel pas ver in de blessuretijd. De puntendeling voor de Katwijkse koploper had weinig gevolgen, want ook de nummer twee, drie en vier speelden gelijk. Runner up Noordwijk kwam tegen nummer vier Hoek niet verder dan 1-1, hetzelfde gold voor Harkemase Boys dat met 1-1 gelijk speelde tegen Eemdijk.

8253
22 september 2018

Volendam is de grote winnaar van speelronde vier geworden. De wijdbroeken wonnen hun wedstrijd van mede hoogvlieger Achilles Veen met 3-0 en zagen de concurrentie punten laten liggen. De Volendammers, die vorige week hun leidende positie verloren door een nederlaag tegen Zwaluwen, hebben de eerste plaats weer in handen gekregen.

6498
22 september 2018

DUNO Doorwerth blijft het uitstekend doen tijdens het debuut in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif won de derde wedstrijd van het seizoen in een doelpuntenfestival tegen CSV Apeldoorn. Het werd maar liefst 5-4 en het houdt daarmee de koppositie in handen.

7448
21 september 2018

Sinds de KNVB is gaan sleutelen aan de competitieopzet (2010), heeft HHC Hardenberg altijd deel uitgemaakt van de amateurelite. De Sallanders hebben daardoor in het zaterdagvoetbal regionaal een monopoliepositie verworven.

11451
20 september 2018

Voor het eerst dit seizoen kwam de Tweede divisie uit boven de dertig doelpunten (34), viel er een aardige berg gele kaarten (38 stuks) te registreren, plus ook nog eens drie keer rood en de toeschouwersaantallen, nog lang niet op gemiddelden die ooit in de topklasse gewoon waren, zitten in de lift.

10985
16 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de Vogels na vier competitiewedstrijden ongedeeld eerste staan op de ranglijst van de Tweede divisie verleidde coach Ted Verdonkschot nog niet direct tot een verstrekkend statement.

11672
16 september 2018

SNEEK - Voetballiefhebbers met de verwachting dat ONS Sneek en Harkemase Boys voor een vlammend spektakel zouden gaan zorgen, kwamen bedrogen uit. Vooral in de eerste helft leek het er meer op dat beide teams keurig het verzoek van de omroeper hadden opgevolgd geen vuurwerk af te steken. Die eerste 45 minuten waren bijna niet om door te komen. De tweede helft was beter te pruimen.

6544
16 september 2018

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys stond toch echt op een gedeelde eerste plaats, terwijl Kozakken Boys ineens helemaal onderin te vinden was. Van posities op de ranglijst was op sportpark De Middelmors in Rijnsburg niets te merken. De thuisploeg gaf de wedstrijd eigenlijk met drie uiterst zwakke momenten in de eerste helft compleet uit handen.

6312
15 september 2018

Koploper IJsselmeervogels heeft de topper tegen Jong Sparta, dat voor vandaag derde stond, in eigen huis gewonnen met 2-1. Op de overwinning viel weinig af te dingen, als de thuisploeg wat zuiniger met de kansen was omgegaan dan had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Rijnsburgse Boys, dat vanochtend nog evenveel punten had als IJsselmeervogels, leed een dikke nederlaag tegen Kozakken Boys: 1-3.

10225
15 september 2018

Ook na vier wedstrijden is Quick Boys nog zonder puntverlies. De uitwedstrijd tegen SteDoCo werd met 0-2 een prooi voor het team van Erik Assink. Met twaalf uit vier en een doelsaldo van tien tegen twee kan de trainer cijfers overleggen waar de achterban met grote tevredenheid naar zal kijken. De Katwijkers worden op de ranglijst gevolgd door Noordwijk, dat twee punten minder heeft.

9952
15 september 2018

Drie ploegen uit de regio Rotterdam leiden de dans in de hoofdklasse A. Spijkenisse, de amateurs van Feyenoord en Zwaluwen Vlaardingen staan gezamenlijk aan kop. Alleen het doelsaldo zorgt voor de minieme verschillen. Spijkenisse haalde met 4-1 uit tegen Nootdorp, dat daardoor nog puntloos blijft.

7850
15 september 2018

Debutant DUNO D. blijft het goed doen. De 2-3 winst tegen WHC betekende alweer de tweede overwinning voor het team van trainer Lodewijk de Kruif. En daardoor blijft DUNO ook aan de leiding in de hoofdklasse B. WHC daarentegen bungelt met één punt onderaan. Naast DUNO heeft ook AZSV zeven punten uit drie wedstrijden.

8295
14 september 2018

Na drie wedstrijden staat Kozakken Boys op de laatste plaats. Dat moet de Werkendammers bekend voorkomen, want ook afgelopen seizoen was er na drie speeldagen welgeteld één punt vergaard. Kozakken Boys een gekende slow starter? Het beeld is duidelijk. De ploeg moet nog opstaan. Dat lukte vorig seizoen ook en dan met name in de tweede helft van de competitie.

11441
13 september 2018

Wellicht voorbarig, maar de toeschouwersaantallen na een paar speelrondes breken geen records. De loop naar de velden zit er nog niet in. Verklaringen? Echt harde bewijzen zijn er niet, maar de buscombikaart is in de Tweede divisie al wel twee keer aan de orde geweest. Het topduel tussen Katwijk en Kozakken Boys kwam uit op ruim 1200 toeschouwers.

13311
9 september 2018

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Niets leek na de eerst helft van de klassieker tussen Spakenburg en Katwijk een zege voor de bezoekers in de weg te staan. De kampioen van vorig seizoen was heer en meester op de Westmaat en stond ook terecht met 0-1 voor. Waar eigenlijk velen geen rekening meer mee hadden gehouden, gebeurde in het tweede bedrijf.

18174
9 september 2018

DEN HAAG - Aan alles op Houtrust was merkbaar dat de promotie naar de Tweede divisie voor Scheveningen nog altijd als een cadeau voelt. Het is de kers op de taart waarmee ''''''''mister Scheveningen'''''''' John Blok en zijn selectie het lustrumseizoen luister mogen bijzetten. In 2019 staat immers de viering van het 100-jarig bestaan van de club op het programma.

10694