Seizoen 2017-2018 Districtsbeker

11 mei 2018

DELFT - Dat op de verrassende 2-0 winst van eersteklasser Sportlust '46 ten koste van hoofdklasser FC 's-Gravenzande niets viel af te dingen, daar waren Sportlust-voorzitter Jan van den Heuvel en trainer Wim van 't Westeinde het na afloop roerend eens. Net zo uitgesproken waren beiden het erover eens dat het winnen van de districtsbeker van West II naar meer smaakte.

2596
11 mei 2018

BREUKELEN - De zaterdagamateurs van Ajax zijn er niet in geslaagd om de KNVB Districtsbeker West I mee naar Amsterdam te nemen. In een niet al te hoogstaande wedstrijd op neutraal terrein bij FC Breukelen, verloor de ploeg van trainer Jorg Smeets met 1-2 van zondag hoofdklasser SDO uit Bussum.

1243
10 mei 2018

Het is Ajax niet gelukt om de beker te veroveren in West I. De Ajacieden verloren met 2-1 van zondag hoofdklasser SDO uit Bussum. De fianle werd gespeeld in Breukelen, op het veld van de gelijknamige FC. Het is voor SDO de eerste keer dat het de districtsbeker wint.

2781
10 mei 2018

Sportlust '46 heeft voor het eerst in de clubhistorie de districtsbeker in West II veroverd. De eersteklasser uit Woerden versloeg het op papier hoger ingeschatte FC 's-Gravenzande met 2-0. Op het veld bleek daar echter niets van, Sportlust kwam al vroeg op voorsprong en vanaf dat moment liep de hoofdklasser achter de feiten aan.

2045
10 mei 2018

URK - De bekerfinale tussen de aartsrivalen Urk en Flevo Boys werd gespeeld in een entourage die een bekerfinale waardig was. Ruim 2000 toeschouwers hadden de weg naar de Vormt gevonden en de supporters van Flevo Boys waren zeker niet ondervertegenwoordigd. De lange zijde tegenover de tribune kleurde voornamelijk rood, langs de andere zijden voerde blauw de boventoon.

2685
9 mei 2018

Flevo Boys heeft beslag gelegd op de beker van het district Noord. De club uit Emmeloord won de finale met 0-4 van Urk. De cijfers waren geflatteerd, maar Flevo Boys was wel de beter en slimmer voetballende ploeg. De score liep fors op nadat in de tweede helft de Urkers het hoofd er niet meer bijhielden.

2973
9 mei 2018

DFS, vooraf torenhoog favoriet om beslag te leggen op de beker van het district Oost, heeft zich in de finale door MASV aanvankelijk voor aap laten zetten. De zondagderdeklasser uit Arnhem, onder leiding van trainer Jhonny van Beukering, stuntte met een 2-0 voorsprong na een half uur spelen en dat was ook de ruststand. Na de pauze voorkwam de hoofdklasser een blamage met een afgetekende uitslag: 2-5.

3289
3 mei 2018

De meeste finales van de districtsbekertoermooien staan geprogrammeerd op Hemelvaartdag 10 mei. Alleen Noord en Oost (9 mei) wijken af. Vier van de zes finales vinden plaats op neutraal terrein. Zondagderdeklasser MASV heeft in Oost bij loting het thuisvoordeel in de schoot geworpen gekregen tegen hoofdklasser DFS.

2909
1 mei 2018

Urk heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Urkers hadden strafschoppen nodig om zondageersteklasser Alcides eronder te krijgen in de halve eindstrijd. De Meppelers leidden bij rust met 2-1, maar zagen Urk in de tweede helft ondanks een man minder toch op gelijke hoogte komen. De 2-2 stond ook na negentig minuten op het scorebord.

3244
25 april 2018

Ajax heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district West I en FC 's-Gravenzande deed hetzelfde in West II. Ajax klopte zondageersteklasser en stadgenoot JOS/Watergraafsmeer met 0-2. FC 's-Gravenzande was een paar maten te groot voor eersteklasser Te Werve uit Rijswijk. Het werd maar liefst 1-7 voor de Westlanders. Ajax treft in de finale van West I zondaghoofdklasser SDO.

3414
24 april 2018

Flevo Boys heeft zich ten koste van Staphorst geplaatst voor de finale van het districtsbekertoernooi in Noord. De Emmeloorders kwamen in de eerste helft tegen de verhouding op voorsprong en wisten die na de pauze uit te bouwen. Het lukte Staphorst niet om zich voor de derde keer op rij voor de finale te plaatsen. De vorige twee jaargangen wisten de Staphorsters de beker te winnen.

2711
10 april 2018

DFS heeft zich als laatste club van alle districten weten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Scott Calderwood maakte korte metten (4-1) met collega-hoofdklasser Berkum. Thijs Hendriks was met drie treffers de gevierde man. Een plek bij de laatste vier betekent automatisch meeloten komend seizoen voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

1228
5 april 2018

Dit is een overzicht van de clubs die de halve finale hebben weten te bereiken in hun districtsbekertoernooi en daarmee ook een ticket hebben verdiend om deel te nemen aan de eerste ronde van de KNVB-beker. In het overzicht ook de koppeling van clubs in de halve finale.

3103
4 april 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van West II door zondagtweedeklasser ROAC met 1-2 te kloppen. De plek bij de laatste vier betekent ook dat FC 's-Gravenzande komend seizoen meedoet aan de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker. In de halve finale ontmoet FC 's-Gravenzande eersteklasser Te Werve die verrassend XerxesDZB uitschakelde (1-0).

2124
3 april 2018

Staphorst en Urk hebben zich geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi in Noord. En daarmee hebben beide hoofdklassers een ticket verdiend voor de KNVB-beker. Voor Staphorst is het de vierde keer op rij, Urk sneuvelde vorig seizoen in de derde ronde. Staphorst kende tegen tweedeklasser Pelikaan-S weinig problemen.

2915
27 maart 2018

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi. De krachtsverhoudingen tussen thuisclub Zuidvogels en de Ajacieden waren zoals je zou kunnen verwachten als je naar de stand in de hoofdklasse B zou kijken en dat werd uitgedrukt in de 0-4 uitslag.

3521
20 maart 2018

Hoofdklasser RVVH heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale. In Ridderkerk behaalde Te Werve een ruime overwinning (1-4). Bij rust leidde de eersteklasser al met 0-2. Kort na de pauze leek RVVH terug te komen in de wedstrijd, maar de opleving was van korte duur. Zegge en schrijve drie minuten. Te Werve is nog één overwinning verwijderd van plaatsing voor de KNVB-beker.

2047
13 maart 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district West II. De Westlanders klopten zondaghoofdklasser RKAVV met 2-1. De doelpunten waren duur tot aan de laatste tien minuten. Ook RVVH is in West II een ronde verder. De Ridderkerkers bereikten de achtste finale door Nieuwenhoorn uit te schakelen.

2615
7 maart 2018

Urk heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Dat ging met overtuiging, want zondag eersteklasser SVBO had niets in te brengen (0-5) tegen de huidige nummer tien van de hoofdklasse B. De start van de Urkers was op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen.

1581
6 maart 2018

Vijf hoofdklassers kwamen dinsdagavond in actie voor het bekertoernooi in hun district. Twee van de vijf wisten zich niet te plaatsen bij de laatste acht. WHC stuntte ten koste van Excelsior '31. De andere stunt in Oost kwam uit Nijkerk. DETO Twenterand opende de score al na een kwartier en Sparta Nijkerk wist die stand in de overige vijf kwartier niet meer te beroeren. Berkum plaatste zich in Oost zoals verwacht.

3824