Seizoen 2017-2018

22 april 2018

VOLENDAM - Als je als lijstaanvoerder al weken lang een puntenvoorsprong hebt die onaantastbaar lijkt, en je directe concurrenten steevast punten laten liggen, ja dan mag je als coach van de gedoodverfde kampioensploeg wel eens je armen vertwijfeld ten hemel heffen.

3873
22 april 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Door de 1-2 nederlaag van koploper Eemdijk tegen Berkum is de spanning in de hoofdklasse B weer helemaal terug. Zou de koploper toch last hebben van titelstress? Achtervolger SC Genemuiden heeft door de ruime 6-0 zege op Zuidvogels de achterstand in ieder geval teruggebracht tot twee punten. Ook Ajax en Berkum mogen nog hoop hebben.

2930
21 april 2018

Voor Achilles '29 is de tweede degradatie op rij een feit. Na de 2-1 nederlaag bij Barendrecht kan de Groesbeekse ex-eerstedivisionist de gang naar de Derde divisie niet meer ontlopen. En daarmee is de droom van de familie Derks, om van Achilles '29 een gevestigde profclub te maken, definitief aan diggelen.

5347
21 april 2018

Opnieuw leden Spakenburg en Quick Boys een nederlaag. Het begint erop te lijken alsof beide ploegen de titel in de Derde divisie niet hoeven. De 2-0 nederlaag tegen Jong FC Volendam was de derde verliespot in de laatste vijf wedstrijden. Quick Boys haalde uit de laatste vijf wedstrijden zelfs nog een punt minder.

7624
21 april 2018

Na de nederlaag van vorige week tegen FC 's-Gravenzande heeft koploper Noordwijk het winnen weer opgepakt. Goed was het niet tegen Smitshoek, maar de 0-2 was goed voor drie punten. Ter Leede is nu weer de nummer twee. De Sassenheimers wonnen nipt van het bijna gedegradeerde Argon (1-2), maar klommen met die overwinning weer over SteDoCo heen. SteDoCo liet het tegen Jodan Boys afweten.

3753
21 april 2018

Bij winst had koploper Eemdijk de kampioensschaal al met één hand vast kunnen pakken, maar tegen Berkum zat een overwinning er geen moment in. De 'Diekers' houden nog wel een voorsprong van twee punten op SC Genemuiden, dat met 6-0 van Zuidvogels won. Eemdijk en SC Genemuiden hebben in de slotfase van de competitie een vergelijkbaar programma.

5472
20 april 2018

Na opnieuw een nederlaag (met 0-2 was Barendrecht de dader) kwam FC Lisse weer een stapje dichter bij de gevarenzone van de Tweede divisie. Het gaatje met de bovenste p/d-plek is nog maar twee punten. Mogelijk voordeel is dat de Lissenaren nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben tegen De Treffers, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

3825
19 april 2018

Het seizoen loopt zo zoetjes aan op zijn eind. Heel veel kent een normaal verloop. Felle strijd om de hoofdprijzen en de periodetitels die een herkansing bieden om alsnog te promoveren. Onderaan de ranglijsten van hetzelfde laken één pak en is het knokken om degradatie af te wenden tot je erbij neervalt. Maar in de Tweede en Derde divisie was/is het voor een paar clubs vechten tegen de bierkaai.

5388
16 april 2018
(advertentie)

De top van de Nederlandse amateurklassen is om van te houden. Zowel de Tweede als Derde divisie vormen de competities voor het aanstormende talent. Of de gevallen helden die het niet kunnen laten om wekelijks de kicksen aan te trekken. Spektakel is een garantie en toonaangevende spelers kleuren trots het groene toneel.

5450
15 april 2018

LISSE - Vroeg in de wedstrijd op achterstand komen is dodelijk als je de punten moet pakken om uit de gevarenzone te pakken, FC Lisse deed daar de laatste tijd genoeg ervaring mee op. Verwacht mocht dan ook worden dat de Lissenaren er thuis tegen Barendrecht alles aan zouden doen om zich niet opnieuw in de openingsfase in de luren te laten leggen.

2723
15 april 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat wil je als Spakenburg nog meer op een zonnige zaterdagmiddag? Er werd, na een moeizame periode met twee nederlagen in drie wedstrijden, dit keer een gemakkelijke 3-0 zege geboekt op het Veenendaalse DOVO. Daarnaast liet concurrent Quick Boys het met een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Capelle lelijk afweten.

3372
15 april 2018

ASSEN - ACV heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De Assenaren toonden op het eigen sportpark (Catawiki, voorheen Stadsbroek) twee verschillende gezichten. Na een slappe eerste helft raakte ACV in de tweede helft op stoom en mocht ONS Sneek blij zijn met een late gelijkmaker. Resultaat een zuur gelijkspel dat niet nodig was: 2-2.

3365
15 april 2018

AMSTERDAM - Bij het behalen van de titel van de tweede periode - 3 maart jongstleden - eiste Eemdijk ook een gedeelde koppositie op. De 'Diekers' zijn intussen een stadium verder en gaan met alle recht van spreken voor de dikste prijs die er te halen is. De 0-2 overwinning op Ajax past wat dat betreft perfect in het behalen van een inderhaast bijgestelde doelstelling.

3261
14 april 2018

Op alle velden in de Tweede divisie werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Sander Molenaar, de teammanager van Katwijk. Katwijk zelf kwam om begrijpelijke redenen niet in actie. GVVV speelt nergens meer voor. Het kan geen kampioen meer worden en de derde periodetitel is ook buiten bereik geraakt.

5772
14 april 2018

Spakenburg heeft na twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden weer afstand genomen van de achtervolgers. DOVO werd op de Spakenburgse Westmaat met 3-0 verslagen. En omdat Quick Boys, opnieuw met Dirk Kuijt in de gelederen, tegen Capelle niet verder kwam dan 1-1 is Spakenburg twee punten uitgelopen.

6294
14 april 2018

Noordwijk heeft in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden tegen FC 's-Gravenzande. De middenmoter versloeg de koploper met 1-3. Noordwijk verzuimde daarmee om de competitie te beslissen, want nummer drie SteDoCo versloeg nummer twee Ter Leede met 3-1.

2215
14 april 2018

Eemdijk heeft een grote stap gezet naar de titel in de hoofdklasse B. Uit bij de meest nabije concurrent wonnen de Diekers met 0-2. De wedstrijd was geruime tijd onderbroken, omdat scheidsrechter Paarhuis na een klein kwartier wegens ziekte niet meer verder kon.

6369
13 april 2018

De competitie draait langzaam maar zeker de bocht om naar een beslissende fase, zowel boven aan de ranglijsten als in de lagere regionen. Zo verloor FC Lisse van zijn laatste zes wedstrijden er vijf. Krijgen de Lissenaren die spiraal niet omgebogen dan kunnen ze het nog benauwd gaan krijgen.

3880
10 april 2018

DOVO had al niet zo veel zorgen wat betreft degradatieperikelen, maar na de 0-1 overwinning op Jong FC Twente kunnen de Veenendalers gaan ontstressen. De afstand tot Spijkenisse op plek vijftien (de bovenste van de twee p/d-plaatsen) is gegroeid tot twaalf punten. Op basis daarvan kan de ploeg van Gert Kruys de competitie op zeker uitspelen.

5033
10 april 2018

DFS heeft zich als laatste club van alle districten weten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Scott Calderwood maakte korte metten (4-1) met collega-hoofdklasser Berkum. Thijs Hendriks was met drie treffers de gevierde man. Een plek bij de laatste vier betekent automatisch meeloten komend seizoen voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

1228