Seizoen 2017-2018

4 mei 2018

Dogan Corneille wordt komend seizoen de hoofdtrainer bij Excelsior Maassluis. De 44-jarige Corneille wordt de opvolger van Jeroen Rijsdijk, die naar Sparta Rotterdam vertrekt. Corneille was dit seizoen assistent-trainer bij Willem II, waar na een turbulent seizoen een einde komt aan zijn dienstverband.

3276
4 mei 2018

De uitslagen op speeldag 30 waren knalhard in het voordeel van Spakenburg. De 'blauwen' zelf wonnen met 2-1 van Spijkenisse en zagen alle clubs (DVS '33 Ermelo uitgezonderd), die nog een bedreiging zouden kunnen vormen in de titelstrijd, punten inleveren. Daarom is de club, die vorig seizoen degradeerde uit de Tweede divisie, supportersbussen aan het vullen richting Assen.

4732
3 mei 2018

De meeste finales van de districtsbekertoermooien staan geprogrammeerd op Hemelvaartdag 10 mei. Alleen Noord en Oost (9 mei) wijken af. Vier van de zes finales vinden plaats op neutraal terrein. Zondagderdeklasser MASV heeft in Oost bij loting het thuisvoordeel in de schoot geworpen gekregen tegen hoofdklasser DFS.

3021
1 mei 2018

Urk heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Urkers hadden strafschoppen nodig om zondageersteklasser Alcides eronder te krijgen in de halve eindstrijd. De Meppelers leidden bij rust met 2-1, maar zagen Urk in de tweede helft ondanks een man minder toch op gelijke hoogte komen. De 2-2 stond ook na negentig minuten op het scorebord.

3380
29 april 2018

LISSE - Het wielrennen kent een prijs voor de strijdlustigste renner in de koers. Als in de Tweede divisie ook een prijs voor de meeste strijdlust zou worden toegekend dan was FC Lisse nu al op het schild gehesen.

3763
29 april 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Koploper Spakenburg heeft op de moeizame weg richting titel weer een heel belangrijke stap gezet. De ploeg van trainer John de Wolf won na een wel heel erg slechte tweede helft met 2-1 van het laag geklasseerde Spijkenisse. Over geluk hebben de Blauwen dit seizoen niet te klagen, want ook dit keer verspeelden de achtervolgers weer punten.

3501
29 april 2018

DEN HAAG - De vooraf aangekondigde 'clash' tussen Scheveningen en Quick Boys, de nummers twee en drie van de ranglijst in de Derde divisie, is bij lange na niet geworden wat de ongeveer 2000 toeschouwers ervan mochten verwachten. Op de historische grond van Houtrust werd het een duel dat het predicaat topper absoluut niet verdiende en maar snel moet worden vergeten (0-0).

3956
28 april 2018

Na het verlies van vorige week tegen De Treffers heeft koploper Katwijk opnieuw punten verspeeld. Tegen VVSB kwamen de Katwijkers niet verder dan 1-1. En het had nog slechter af kunnen lopen voor Katwijk. De gelijkmaker viel pas ver in de blessuretijd.

6090
28 april 2018

Spakenburg heeft een zege behaald tegen degradatiekandidaat Spijkenisse, moeizaam maar toch. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. En omdat concurrenten Scheveningen en Quick Boys elkaar op 0-0 hielden, is Spakenburg nog vijf punten verwijderd van het kampioenschap.

6437
28 april 2018

Ondanks een punt tegen Zwaluwen (2-2) is Argon officieel gedegradeerd. De algeheel amateurkampioen van 2007 heeft het twee seizoenen volgehouden in de zaterdag hoofdklasse. Met veertien punten uit de 27 tot nu toe gespeelde wedstrijden keren de Mijdrechters terug naar de eerste klasse. Zwaluwen heeft zich veilig gespeeld.

3633
28 april 2018

Berkum heeft aansluiting gevonden bij de top twee, bestaande uit Eemdijk en SC Genemuiden. De ploeg uit Zwolle won met 0-2 van NSC Nijkerk. Berkum heeft nu nog maar één punt minder dan SC Genemuiden en drie minder dan de koploper. NSC blijft op de veertiende plaats staan. Voor Staphorst is het seizoen nu helemaal als een nachtkaars uitgegaan.

3840
27 april 2018

Voetbalfans hebben het zwaar. Die denken van nature dat hun club de beste is, maar uitslagen vertellen maar al te vaak net even iets anders. Twee van de top drie in de Derde divisie, Spakenburg en Quick Boys, hebben de voorbije weken regelmatig na negentig minuten met lege handen gestaan. Helemaal niet beter dus dan de tegenpartij en terecht verloren.

5103
25 april 2018

Ajax heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district West I en FC 's-Gravenzande deed hetzelfde in West II. Ajax klopte zondageersteklasser en stadgenoot JOS/Watergraafsmeer met 0-2. FC 's-Gravenzande was een paar maten te groot voor eersteklasser Te Werve uit Rijswijk. Het werd maar liefst 1-7 voor de Westlanders. Ajax treft in de finale van West I zondaghoofdklasser SDO.

3591
25 april 2018

LISSE - De spanning in de kelder van de Tweede divisie is om te snijden. FC Lisse won eindelijk weer eens een wedstrijd en pakte de drie punten bovendien ten koste van concurrent De Treffers, die met een 2-1 nederlaag sportpark Ter Specke moest verlaten.

2972
25 april 2018

Hans Kraay jr. is per direct opgestapt bij FC Lienden. Tegen De Gelderlander verklaarde de trainer en tv-persoonlijkheid dat hij door enkele sponsoren dusdanig is geschoffeerd dat hij "die mensen nooit meer wil en kan zien".

8516
24 april 2018

Op basis van strijd heeft FC Lisse zich met de 2-1 overwinning op De Treffers weer wat ademruimte gekregen. Martin van Eeuwijk werd vijf minuten voor tijd de matchwinner in deze zes-punten-wedstrijd. Lisse klimt van de vijftiende naar de dertiende plaats. HHC Hardenberg heeft zich weer gemeld in de top vijf na de 0-3 overwinning tegen AFC.

2861
24 april 2018

Tegen het gedegradeerde Magreb '90 heeft Harkemase Boys een gemakkelijke overwinning behaald. Het werd 5-1 voor de Harekieten, bij rust stond het al 4-0. De Utrechters wisten pas in de laatste minuut de 'eretreffer' te scoren.

2543
24 april 2018

Huizen heeft in een knotsgekke wedstrijd tegen NSC Nijkerk de laatste strohalm gepakt. Bij verlies was degradatie bijna een feit geweest, maar de Huizers pakten met tien man de volle winst: 2-4.

4072
24 april 2018

Flevo Boys heeft zich ten koste van Staphorst geplaatst voor de finale van het districtsbekertoernooi in Noord. De Emmeloorders kwamen in de eerste helft tegen de verhouding op voorsprong en wisten die na de pauze uit te bouwen. Het lukte Staphorst niet om zich voor de derde keer op rij voor de finale te plaatsen. De vorige twee jaargangen wisten de Staphorsters de beker te winnen.

2840
22 april 2018

AMSTERDAM - FC Lisse is tussen de gevreesde lijnen beland. Door een 4-2 nederlaag bij concurrent AFC zakten de Lissenaren al een plekje op de ranglijst om later op de zaterdagavond te vernemen dat De Treffers met 2-0 had weten te winnen van koploper Katwijk. En daardoor zakte de bollenploeg door naar trede vijftien, de bovenste van de twee p/d-plaatsen.

3113