Seizoen 2017-2018

26 mei 2018

Bij Kozakken Boys droomden de fans er al van, maar Katwijk hield de Werkendammers in eigen huis af van een score. De 0-0 op een volgepakt sportpark De Zwaaier was voor de ploeg van Jack van den Berg voldoende om de kampioenschaal uitgereikt te krijgen. De Werkendammers waren op momenten wel dicht bij een doelpunt.

7285
26 mei 2018

Met een laatste heldhaftige krachtsinspanning heeft ACV geprobeerd rechtstreekse degradatie af te wenden. De 3-4 overwinning op Quick Boys, die in de slotfase op het scorebord kwam, was de eerste voorwaarde om het gestelde doel te bereiken, maar Spijkenisse werkte niet mee. Ook die ploeg scoorde een late goal en won daardoor met 1-2 van Capelle.

6177
26 mei 2018

Na Argon is ook RVVH gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Ridderkerkers hadden nog wel een kans om hun positie te verbeteren, maar keken bij SteDoCo als na vijf minuten tegen een achterstand aan. Dat maakte de opdracht bijna tot een onmogelijke en dat kreeg in de tweede helft in de vorm van de 2-0 de bevestiging. De degradatie naar de eerste klasse is wel opvallend voor een club die in het seizoen 2015-16 nog een jaar topklasse doormaakte.

3762
26 mei 2018

Eemdijk is kampioen geworden in de hoofdklasse B. Om zeker van hun zaak te zijn moesten de Diekers winnen van Urk en die missie slaagde met vlag en wimpel. Na een half uur schoot Evert Brouwers een vrije schop in de kruising en na ruim een kwartier in de tweede helft zette Maikel de Harder de jubelgevoelens bij de meegereisde supporters serieus in gang.

6369
25 mei 2018

Als op de slotdag van de competitie de twee overgebleven titelkandidaten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, is er een mooier einde denkbaar aan een voetbalseizoen? Sportpark De Zwaaier in Werkendam zal uitpuilen van de fans van beide ploegen en verder alle andere voetballiefhebbers die er nog bij passen. Om kampioen te worden moet Kozakken Boys winnen van Katwijk, dat op zijn beurt genoeg heeft aan een gelijk spel om de schaal omhoog te mogen houden.

4686
25 mei 2018

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

5242
23 mei 2018

Bijna op de valreep van het seizoen schoten de clubs in de hoofdklasse B in eendrachtige samenwerking door het plafond. In de acht duels vielen maar liefst veertig doelpunten, een gemiddelde van exact vijf treffers per wedstrijd. Het betekende uiteraard een nieuw dagrecord, al viel de verbetering van het oude nog wel mee. Op speeldag 25 (7 april) vielen er 37 doelpunten in B te noteren.

5882
20 mei 2018

SNEEK - Hoe logisch is het dat Spakenburg gehuldigd werd als de kampioen van de Derde divisie? Niemand verwachtte bij aanvang van het seizoen iets anders dan een blauw kampioenschap. Dat Spakenburg voor het eerst niet meer in de absolute top van het amateurvoetbal acteerde, was nu eenmaal de spreekwoordelijke bittere pil, waarvan het doorslikken niet langer dan één seizoen mocht duren.

5698
20 mei 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de voetballerij bol staat van de verrassingen is al geen verrassing meer op zich. Boeken vol voorbeelden kunnen daarover geschreven worden. In dat boek wordt nu ook een regel ingeruimd voor Eemdijk. Want onder die noemer valt toch zeker ook de 1-2 nederlaag van kampioenskandidaat Eemdijk tegen laagvlieger AZSV uit Aalten.

5714
19 mei 2018

Katwijk heeft opnieuw een nederlaag geleden, ditmaal tegen de Koninklijke HFC. De koploper begon nog goed aan de wedstrijd door een snelle goal van topscorer Mengerink. Maar de Haarlemmers sloegen per kerende post terug via Kevin Sterling (ex-Katwijk). Het doelpunt van Franklin Lewis kwamen de Katwijkers niet meer te boven ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van HFC.

10035
19 mei 2018

Spakenburg heeft op de voorlaatste speeldag de titel opgeëist en zich daarmee ook verzekerd - en dat beschouwen de 'blauwen' als het meest belangrijke - van promotie naar de Tweede divisie, waar de club een jaar geleden uit degradeerde. Spakenburg liet er bij ONS Sneek geen gras over groeien en stond na ruim een kwartier al op een geruststellende 0-2 voorsprong.

7483
19 mei 2018

Op de voorlaatste speeldag ging de aandacht uit naar de dans om periodetitels en de strijd tegen degradatie. Hoek deed goede zaken met de 0-2 winst op Swift en dat gold ook voor SteDoCo dat degradant Argon met 1-5 klopte. Beide clubs zijn, zonder nu al een periodetitel op zak te hebben, wel verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde divisie.

5405
19 mei 2018

Eemdijk heeft zich in de nesten gewerkt. De 'Diekers' verloren op eigen veld met 1-2 van AZSV en zagen Berkum (0-3 winst bij SDC Putten) in punten langszij komen. En om het allemaal nog gecompliceerder te maken, is ook Sportclub Genemuiden, dat NSC Nijkerk kraakte met 8-2, weer volop in beeld gekomen voor het kampioenschap.

6060
18 mei 2018

Opnieuw heeft Spakenburg een draaiboek bij de hand om het kampioenschap te gaan vieren. Al twee keer bleef het in de bovenste bureaulade liggen. Een slordige drie kilometer van de thuisbasis van Spakenburg zit ook Eemdijk in gespannen afwachting, want de 'Diekers' zien ook de kampioensschaal al gloren. De vraag is dus: wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?

5293
17 mei 2018

Beduimelde papieren liggen er, met daarop teksten met aantekeningen, doorhalingen, vraagtekens, vetvlekken. Verder op tafel gebruikte koffiekopjes en lunchbordjes met daarop broodkruimels en verdroogde fruitschillen. De stoelen staan wanordelijk weggeschoven van de tafel. Kortom, de kamer heeft wel een opruimbeurtje nodig, maar kennelijk heeft niemand daarvoor de tijd en moeite genomen.

5576
15 mei 2018

In de strijd tegen degradatie heeft Smitshoek drie heel belangrijke punten aan zijn totaal toegevoegd. De ploeg van Richard Middelkoop hield de volle winst over aan de inhaalwedstrijd met FC 's-Gravenzande dankzij een treffer vlak voor tijd van verdediger Rutger van der Kleij. Het was het slotakkoord van een doelpuntrijke avond aan de Smitshoekse Baan: 5-4.

3964
13 mei 2018

TIEL - Zo massaal oranje als zaterdagmiddag kleurde De Lok zelden of nooit, ondanks dat TEC als vaste bespeler van dit sportpark oranje als clubkleur heeft. De honderden met een vloot bussen aangevoerde Katwijkse supporters lieten er in kleur en geluid geen enkel misverstand over bestaan dat ze voor maar één ding gekomen waren: het vieren van het kampioenschap van hun oranje helden.

7724
13 mei 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Verrassend was het misschien niet, de 2-1 zege van koploper Spakenburg op de nummer twaalf ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De verrassing lag meer in de twee doelpunten die Kees 'Pier' Tol aan zijn imposante lijst met doelpunten wist toe te voegen.

5592
13 mei 2018

NOORDWIJK - Na nagenoeg het hele seizoen in de hoofdklasse A bovenaan te hebben gestaan, heeft Noordwijk er geen twijfels over laten bestaan dat de titel terecht is gekomen bij de club die daar het meeste recht op had. Met groot vertoon van klassenverschil versloeg het in degradatiegevaar verkerende RVVH met 4-0.

4242
12 mei 2018

Katwijk lijkt in de slotfase helemaal van slag te zijn. Viel het kwartje tegen Jong Sparta nog de goede kant op, in Tiel bleek TEC een brug te ver. De degradatiekandidaat lichtte de koploper pootje. Lange tijd probeerde Katwijk de 1-0 achterstand weg te werken, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. TEC counterde in de slotfase naar een 2-0 overwinning met gevolgen.

6586