Seizoen 2017-2018

15 september 2017

Nog wel verplichte promotie naar de Eerste divisie, maar er valt over te praten? Meteen keek het dienstdoend lid van de redactie van Voetbal op Zaterdag naar de kalender. Nee, 1 april was niet in aantocht. Dan was het geen fakebericht. De brief die de KNVB stuurde aan alle clubs in de Tweede divisie moest inhoudelijk op waarheid berusten.

3919
13 september 2017

Wellicht is het voorbarig om te roepen dat de Derde divisie dit seizoen minder publiek gaat trekken. Maar een eerste signaal is er. De toeschouwersaantallen in de Tweede divisie liggen na drie speelrondes ook boven die van een trapje lager, terwijl dat afgelopen seizoen precies andersom was.

3766
9 september 2017

HHC Hardenberg leek tegen Kozakken Boys een verloren wedstrijd te spelen toen Raily Ignacio nog in de eerste helft 0-3 scoorde. Maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd totaal nadat trainer Gert Jan Karsten drie wissels toepaste. Het leverde HHC vier doelpunten (twee van Rick Hemmink) en drie punten op. Vice-kampioen Kozakken Boys heeft daardoor tot nu toe nog slechts één punt.

6777
9 september 2017

VVOG blijft de Derde divisie aanvoeren en zag dat twee medekoplopers even moesten afhaken. De Harderwijkers wonnen met 1-0 van Jong FC Twente en houden de koppositie in handen. Ook Jong Volendam won zijn wedstrijd. Uit bij Spijkenisse werd het 3-4. Spijkenisse kwam nog goed terug in de wedstrijd, maar de revival kon niet helemaal worden doorgezet.

8326
9 september 2017

SteDoCo, Noordwijk en het verrassende Rijsoord hebben nog de volle winst op zak. SteDoCo won de derby tegen Achilles Veen met 3-1, Noordwijk won heel benauwd met 0-1 van FC Rijnvogels door een doelpunt van Emiel Wendt in de blessuretijd en Rijsoord won het Ridderkerkse onderonsje tegen RVVH met 0-2. Het drietal koplopers wordt achtervolgd door Jodan Boys en Zwaluwen.

3956
9 september 2017

Urk had weinig in te brengen tegen SC Genemuiden. Het werd 4-1 voor de thuisploeg dat met de volle winst uit twee wedstrijden bovenaan staat in de hoofdklasse B. De Genemuiders moeten Excelsior '31 met hetzelfde doelsaldo (+4) naast zich dulden. Na de 2-0 winst tegen Sparta Nijkerk hebben de Rijssenaren een doelpunt minder gescoord dan Genemuiden, maar ook één minder tegen gekregen. Berkum en AZSV staan na hun eerste overwinning op vier punten.

4765
9 september 2017

De ontmoeting tussen Rijnsburgse Boys en AFC is niet doorgegaan. Het veld in Rijnsburg had de vele regen van vrijdag en zaterdag niet meer kunnen verwerken, waardoor voetballen onmogelijk was. Het is de eerste wedstrijd in de Tweede divisie die dit seizoen is afgelast. De eerste reguliere mogelijkheid om de wedstrijd in te halen is 11 november. Op die dag staat een inhaalronde gepland.

2515
9 september 2017

Clubs uit de Tweede divisie hebben van de KNVB een brief ontvangen met daarin de aankondiging dat de voetbalbond in januari gaat kijken naar de promotieregeling naar de Eerste divisie. Promotie blijft verplicht, zo luidt de boodschap, maar als promoveren financieel niet verantwoord is, mag het voortbestaan van de club niet in gevaar komen, zo laat de KNVB in het schrijven weten.

2164
8 september 2017

Het zaterdagamateurvoetbal heeft zo zijn eigen bolwerken. Bunschoten-Spakenburg met IJsselmeervogels en de sv Spakenburg is landelijk wellicht de bekendste, maar vlak ook Katwijk met de vv Katwijk en Quick Boys en Veenendaal met GVVV en DOVO niet uit. Derby's dit seizoen zijn er niet, maar de programmering voorziet wel in een dubbelclash tussen Katwijk en Veenendaal.

3758
6 september 2017

Het is in Tweede divisie gelijk goed raak met gele en rode kaarten. Dat is zo vroeg in de competitie meteen opvallend. Vorig seizoen kwamen de voetballers op niveau drie in Nederland na twee speeldagen uit op in totaal 49 gele en 3 rode kaarten. Nu staat de teller op 69 keer geel en 7 maal rood, waarvan vier keer direct.

3113
2 september 2017

Katwijk, FC Lienden en De Dijk hebben na twee speelronden nog de volle winst te pakken. Katwijk won met de nodig moeite van de Koninklijke HFC met 0-1. FC Lienden kwam in Barendrecht sterk terug nadat de thuisclub bij rust nog riant met 3-1 voor stond. Na negentig minuten kon Lienden echter drie punten bijschrijven: 3-4. Barendrecht blijft daardoor samen met de Koninklije puntloos onderaan staan.

6674
2 september 2017

Na twee competitieronden is er geen enkele ploeg meer zonder puntverlies. VVOG, dat vorige week nog met 3-0 won van Scheveningen en daardoor lijstaanvoerder was, kwam in Harkema niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Winnaar van de dag is ASWH. De Ambachters wonnen met 2-5 van Magreb '90 en nemen daarmee de koppositie over van de Harderwijkers.

6091
2 september 2017

Negen doelpunten vielen er maar liefst bij de competitieopening tussen Hoek en Smitshoek. De uitslag stond in schril contrast met veel andere wedstrijden waar het doel maar mondjesmaat werd gevonden. Hoek scoorde vijf keer en trok daarmee aan het langst eind.

4270
2 september 2017

Na twee overwinningen in de KNVB-beker, waarmee het zich geplaatst heeft voor het hoofdtoernooi, hebben de Nijkerkers de competitie ook goed afgetrapt. In eigen huis werd debutant Zuidvogels met 4-1 verslagen. Met de grootste overwinning van de dag nestelde de ploeg van trainer Marco Roelofsen zich bovenaan.

5114
1 september 2017

FC Lisse maakte afgelopen seizoen serieus aanspraak op de titel, maar moest uiteindelijk het kampioenschap van de Derde divisie laten aan IJsselmeervogels. De Lissenarren verbeten hun teleurstelling vervolgens in de nacompetitie, een traditie van veerkracht tonen, door eerst Dongen (2-5 en 2-1) te kloppen en vervolgens ook Harkemase Boys opzij te zetten (1-2 en 1-4).

2712
30 augustus 2017

De eerste cijfers van het seizoen 2017-18 zijn bekend. Het was een beetje van oeps. De Derde divisie scoorde er lustig op los met 34 doelpunten in negen duels. Vorig seizoen startte de Derde divisie met 20 goals. De Tweede divisie begon juist wat zuiniger, 26 treffers nu tegen 35 bij de eerste editie.

4253
26 augustus 2017

Zaterdagavond heeft de loting plaatsgevonden voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Oud-prof Glen Helder componeerde een aantal fraaie wedstrijden. Scheveningen en SDC Putten hebben de 'hoofdprijs' geloot met thuiswedstrijden tegen respectievelijk Ajax en PSV.

2836
26 augustus 2017

IJsselmeervogels heeft verrassend gewonnen van Kozakken Boys. De Vogels contracteerden vandaag Willem Leushuis als nieuwe trainer, maar de coaching werd nog gedaan door assistent Pascal Bosschaart. Die zag zijn ploeg grote delen van de wedstrijd als onderliggende partij, maar het ontbrak de Werkendammers aan scorend vermogen bij afwezigheid van spits Raily Ignacio.

4994
26 augustus 2017

VVOG is de eerste koploper in de Derde divisie. De Harderwijkers wonnen ruim van Scheveningen met 3-0. Pernelly Biya kreeg de meeste schouderklopjes. De frêle aanvaller was goed voor twee assists en één doelpunt. Harkemase Boys heeft de KNVB-bekernederlaag tegen Sparta Nijkerk goed verteerd.

6021
26 augustus 2017

SC Genemuiden heeft zich als 64-ste en laatste ploeg gevoegd bij de deelnemers aan de eerste ronde om de KNVB-beker. Met een zwaar bevochten overwinning ontdeed het zich van Buitenpost. De loting vindt later deze avond plaats.

579