Seizoen 2017-2018

30 januari 2018

Capelle heeft maandagavond afscheid genomen van trainer Winand van Loon. Van Loon wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de derdedivisionist. Na de 4-1 nederlaag tegen ACV van afgelopen zaterdag heeft de clubleiding "er geen vertrouwen meer in dat Van Loon het elftal uit de sportieve crisis kan loodsen".

3604
28 januari 2018

KATWIJK - Het was een pittige week voor een ieder die de voetbalvereniging Katwijk een warm hart toedraagt. De hele week stond in het teken van de erewedstrijd voor de ernstig zieke teammanager Sander Molenaar. De competitiewedstrijd tegen Achilles '29 was tot en met donderdag compleet naar de achtergrond verdrongen.

4702
28 januari 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het werd een echte topper tussen koploper Spakenburg en nummer drie van de ranglijst Quick Boys. De beide grootmachten uit het amateurvoetbal schotelden het talrijke publiek een prima wedstrijd voor, waarin Spakenburg uiteindelijk met een 2-0 zege prima zaken deed.

3385
28 januari 2018

NOORDWIJK - De voetbalclash tussen koploper Noordwijk en achtervolger Stedoco in de hoofdklasse A heeft na veel inzet en strijd geen winnaar opgeleverd. Op sportpark Duinwetering werd het een bloedeloze 0-0 en daarmee mocht Stedoco zijn handen dichtknijpen.

2154
28 januari 2018

NIJKERK - Derby's zijn er in het zaterdagvoetbal in soorten en maten. Vergeleken bij de moeder aller zaterdagderby's tussen rood en blauw in Bunschoten-Spakenburg is de krachtmeting tussen Sparta Nijkerk en NSC Nijkerk ronduit kleinschalig te noemen, als het gaat om toeschouwersaantal en mediabelangstelling.

3034
27 januari 2018

Met de 0-3 winst tegen De Dijk tekende Kozakken Boys voor de zevende overwinning op rij. Maar omdat koploper Katwijk ook wist te winnen (3-0 thuis tegen Achilles '29) blijft het verschil tussen Kozakken Boys en Katwijk zes punten. Wel is inmiddels duidelijk dat de strijd om de titel tussen deze twee teams zal gaan.

5835
27 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft de topper van nummer drie Quick Boys met 2-0 gewonnen. Het wordt voor de Katwijkers buitengewoon moeilijk als het om het winnen van de titel gaat. De achterstand op Spakenburg bedraagt nu negen punten. Jong Almere City blijft als enige in het spoor van de Spakenburgers.

5955
27 januari 2018

Noordwijk heeft nagelaten om SteDoCo op een vrijwel onoverbrugbare achterstand te zetten. Die kans kwam er wel met een strafschop in de slotminuut, maar Martijn le Congé miste de elfmetertrap, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. SteDoCo handhaaft de achterstand op de koploper daarmee op zes punten.

4003
27 januari 2018

Sparta Nijkerk heeft de 'burenruzie' met NSC overtuigend met 3-0 gewonnen. De Spartanen waren de hele wedstrijd de betere van de twee, zelfs nadat Muhammed Dinc een rode kaart had gekregen. Sparta klimt door de driepunter naar de (veilige) twaalfde plek en laat NSC achter op de vijftiende stek, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent.

4315
26 januari 2018

Katwijk zette donderdag 25 januari het eigen huis open voor een benefietwedstrijd ter eerbetoon aan teammanager Sander Molenaar die in een gevecht gewikkeld is tegen die beruchte ernstige ziekte. Bij zo'n gelegenheid komt het accent volledig te liggen op het emotioneel menselijk aspect en hoe moeilijk is het dan om een paar dagen later de knop weer om te draaien? Op bezoek komt Achilles '29.

5501
24 januari 2018

De hoofdklassers Achilles Veen en NSC Nijkerk zijn gesneuveld in het bekertoernooi. De Veeners lieten zich in Zuid I te kijk zetten door WNC. De eersteklasser keek weliswaar snel tegen een achterstand aan maar na negentig minuten stond er op De Hanen Weide 1-3 op het scorebord.

3731
23 januari 2018

Met ook de hoofdklassen erbij viel er voor het eerst na de winterstop weer een volledig cijferoverzicht op te maken bij Voetbal op Zaterdag. Bijna volledig dan, want er waren om verschillende redenen toch nog drie wedstrijden afgelast.

6435
21 januari 2018

BARENDRECHT - Ooggetuigen van het duel tussen Barendrecht en Katwijk konden weer op huis aan met één conclusie: de Katwijkers blijven een voorname kandidaat om aan het eind van het seizoen bovenaan te eindigen. De vv Katwijk heeft ook nog maar één serieus te nemen concurrent over, te weten Kozakken Boys.

3637
21 januari 2018

VEENENDAAL - Zeggen dat GVVV zich heeft laten verrassen door de Koninklijke HFC (0-1) is overdreven. Van verrassen is sprake als een laag geklasseerde ploeg een veel hoger op de ranglijst staande tegenstander weet te verslaan. Maar die vlieger gaat dit keer niet op, omdat de Haarlemmers zelf een prima rol spelen in de top van de Tweede divisie.

2068
20 januari 2018

Nadat vorige week de eerste wedstrijd na de winterstop voor Katwijk verloren ging (0-2 tegen Kozakken Boys), pakte de koploper tegen Barendrecht de draad weer op. De Barendrechters gingen er in eigen huis met 1-4 op. Kozakken Boys blijft in het spoor van de 'Kattukkers', zij het op zes punten achterstand.

49459
20 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft in ODIN '59 dit seizoen een niet te kloppen tegenstander getroffen, want opnieuw pakten de Heemskerkers de volle winst tegen de blauwwitten. Nadat het eerder dit seizoen in Heemskerk 1-0 werd, verraste ODIN opnieuw door de uitwedstrijd met 1-2 te winnen.

6513
20 januari 2018

Met een 1-8 overwinning tegen Rijsoord onderstreepte Noordwijk nog eens de titelaspiraties. Vier doelpunten van Tjeerd Westdijk, twee van Thomas Reynaers en twee van Emiel Wendt waren er te noteren voordat Siebren Hoekstra de spreekwoordelijke eer redde.

5124
20 januari 2018

Koploper SC Genemuiden zal het de komende tijd zonder zijn topscorer Omar Kavak moeten stellen. De spits, die tot nu toe zestien doelpunten heeft gescoord, kreeg in de wedstrijd tegen HZVV tweemaal rood voorgeschoteld van scheidsrechter Dogan Karacaoglan.

9969
20 januari 2018

Deze speelronde zijn er drie wedstrijden afgelast. In de Tweede divisie gaat FC Lisse - TEC vanwege trieste omstandigheden niet door. De assistent-trainer van TEC, Anton Geurts, is deze week overleden. Een divisie lager is Harkemase Boys - DVS '33 Ermelo van het programma gehaald. Hetzelfde is gebeurd met AZSV - DFS in de hoofdklasse B.

2979
20 januari 2018

Ulrich Landvreugd is komend seizoen de hoofdcoach van AFC. Landvreugd voetbalde niet alleen voor AFC, hij begon er na zijn profcarrière, die al op 24-jarige leeftijd stopte vanwege een ernstige blessure, ook zijn trainersloopbaan bij de jeugd van de Amsterdamse tweededivisieclub. Die trainerscarrière bracht Landvreugd in 2014 bij Eemdijk.

2206