Seizoen 2017-2018

3 november 2017

Een primeur bij Voetbal op Zaterdag. Komende zaterdagmiddag neemt een verslaggever van de onafhankelijke website (sinds augustus 2003 in de lucht) plaats op de tribune van sportpark De Heikant. Doel is een uitgebreid verslag van de onvervalste derby tussen de traditionele zondagclubs Achilles '29 en De Treffers. Om tegemoet te komen aan de programmering van FOX (wedstrijd live op TV) vindt de 'burenruzie' op zaterdag plaats. Makkelijke redactionele keuze voor VOZ dus.

3810
2 november 2017

Jarenlang prijkte er op Voetbal op Zaterdag een fotootje van Kees Tol bovenaan de topscorerslijsten. In 2012-13 maakte de spits furore bij Noordwijk met 26 goals en zijn scorende vermogen leverde hem een transfer op naar Spakenburg. Daar werd Volendamse 'Pier' in 2014-15 topscorer van de topklasse met 27 treffers.

3831
1 november 2017

Hoofdklasser Sparta Nijkerk heeft trainer Marco Roelofsen ontslagen. Het bestuur van de club ziet geen mogelijkheid om de negatieve spriraal te doorbreken waarin de hoofdmacht is terechtgekomen, zo meldt het op de clubwebsite.

4888
1 november 2017

Swift, dat de afgelopen weken naam maakte in de KNVB-beker, heeft zich als laatste club geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De wedstrijd tegen tegen AFC zaterdag werd later gespeeld in verband met de ontmoeting in de Kuip tegen Feyenoord, waar Swift zich kranig verweerde (4-1).

1911
1 november 2017

Dinsdag 31 oktober is Arian van der Vuurst, oud-voorzitter van IJsselmeervogels, op 74-jarige leeftijd overleden. Van der Vuurst was bestuurslid bij de Spakenburgse club vanaf 2002. In 2005 volgde hij Gerrit Heijnen op als voorzitter. Na vier jaar voorzittersschap stelde Van der Vuurst zich niet meer herkiesbaar en werd hij opgevolgd door Peter van Diermen.

2647
28 oktober 2017

Katwijk kan dus toch verliezen, dat bewees Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk won met maar liefst 3-0 van de ongeslagen koploper en zag daarbij ook nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. De Katwijkers blijven nog steeds koploper, maar zien GVVV naderen tot op twee punten dat daarvoor overigens wel een wedstrijd meer nodig had.

4261
28 oktober 2017

Spakenburg heeft tegen Magreb '90 een dikke overwinning behaald. Op de Westmaat werd het 6-1 voor de 'Blauwen' en door het gelijkspel van Jong Almere City FC tegen ONS Sneek (1-1) zijn de Spakenburgers weer op gelijke hoogte gekomen met de 'polderbewoners'. Alleen het doelsaldo van Jong Almere City is nog een fractie beter (+17 tegen +15).

4920
28 oktober 2017

Noordwijk heeft de aanval van de eerste achtervolger Achilles Veen afgeslagen. De Noordwijkers wonnen met 3-1 en liepen zodoende verder uit. SteDoCo, dat met 3-0 won van Argon, is de nieuwe nummer twee, maar op de gepaste afstand van acht punten. SteDoCo moet nog wel een wedstrijd inhalen. Ter Leede heeft niet kunnen profiteren van het verlies van Achilles Veen.

2940
28 oktober 2017

Excelsior '31 heeft in Staphorst een zwaar bevochten overwinning behaald. Met tien man, Tom Brummelhuis kreeg vlak voor rust rood, scoorde Hielke Penterman in het tweede bedrijf de enige treffer van de wedstrijd. En omdat Berkum tegen SDC Putten niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel is Excelsior '31 nu de enige koploper. Grote overwinningen waren er voor Ajax en SC Genemuiden.

3450
27 oktober 2017

NRC Handelsblad heeft een rubriek waar of niet waar. Grappig om dat eens los te laten op een bepaalde wedstrijd. De competitieduels tussen Excelsior Maassluis en Katwijk leveren heel vaak geen winnaar op. Waar of niet waar? Om een antwoord te geven op die vraag moeten de uitslagenoverzichten op tafel komen.

4090
27 oktober 2017

In de derde ronde van de KNVB-beker kan GVVV een stevige busreis naar Leeuwarden op en neer tegemoet zien. Bij de loting rolde er een uitwedstrijd tegen SC Cambuur uit de balletjesbokaal. VVSB, de andere amateurclub die zich wist te plaatsten bij de laatste zestien, kreeg een thuiswedstrijd tegen Roda JC toebedeeld.

1658
25 oktober 2017

Het is Swift niet gelukt om voor een nieuwe mega stunt te zorgen, maar de Amsterdammers hebben in de Kuip wel een heldenstatus gekregen. Tachtig minuten lang wist Swift met een mannetje minder op het veld het Feyenoord uitermate lastig te maken. Uiteindelijk werd het 4-1 voor Feyenoord, maar Swift stapte als morele winnaar van het veld.

2702
24 oktober 2017

Katwijk, ongenaakbaar koploper van de Tweede divisie, ligt uit de KNVB-beker. VVSB trok zich weinig tot niets aan van het predicaat Europese topclub van de tegenstander en de ploeg uit Noordwijkerhout stapte De Krom af met een 1-2 overwinning. Een stunt was een feit.

2885
24 oktober 2017

Eemdijk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. Tegen tweedeklasser Victoria werd het 4-0 voor de 'Diekers'. Huizen, dat het in de competitie ook al zo moeilijk heeft, redde het niet. In Nieuwegein bleek tweedeklasser Geinoord met 1-0 te sterk.

2431
23 oktober 2017

Acht-één, dat was de uitslag die Jong Amere City FC in de Derde divisie neerzette tegen Spijkenisse. Een evenaring van het eigen record, want ook vorig seizoen haalden de Almeerders op gelijke manier uit ten koste van VVOG. Maar als de topklasse - feitelijk de voorganger op hetzelfde niveau - er naast gelegd wordt, ontstaat er toch een iets ander beeld.

2987
21 oktober 2017

Het Algemeen Dagblad presenteerde deze week een lijstje met best presterende clubs in Europa. Daarop prijkten de namen van Katwijk en Manchester City bovenaan. De Duitse voetbalsite Transfermarkt houdt een overzicht bij van alle (semi-)profclubs in de wereld en daaruit blijkt dat de ploeg van Dick Schreuder in de laatste tien wedstrijden net zo succesvol is als de miljoenenformatie van Pep Guardiola.

6128
21 oktober 2017

Jong Almere City FC heeft met niet mis te verstane cijfers Spijkenisse verslagen (8-1). Halverwege was de stand al 6-0. En omdat Spakenburg in de blessuretijd van ODIN '59 verloor (door een doelpunt van Milo Cremers) hebben de Almeerders de koppositie overgenomen van de 'Blauwen'. Met de derde overwinning op rij heeft Quick Boys aansluiting gevonden bij Spakenburg.

4966
21 oktober 2017

De top vier schreef vandaag weer drie punten bij. Noordwijk en Achilles Veen kenden weinig problemen, maar Ter Leede en SteDoCo hadden meer moeite om tot winst te komen. Noordwijk won met 4-2 van Rijsoord, bij rust stond er al 3-1 op het bord. Na de pauze scoorde Rijsoord twee keer, maar de eerste daarvan in het verkeerde doel.

2807
21 oktober 2017

Berkum, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam, blijft het uitstekend doen in de hoofdklasse. Door uit bij Ajax met 1-2 te winnen handhaven de Zwollenaren zich aan de kop van de ranglijst. Het moet alleen Excelsior '31 boven zich dulden. De ploeg uit Rijssen staat door de 4-0 overwinning op SDC Putten op doelsaldo op de eerste plaats. DFS is in punten op gelijke hoogte gekomen met Ajax.

3214
20 oktober 2017

Achter de rug van Katwijk is een gevecht gaande wie de ongenaakbare koploper van de Tweede divisie kan bijhouden. Om die reden is het bezoek dat nummer twee GVVV gaat brengen aan de nummer drie de Koninklijke HFC van belang. Toeval wil dat beide clubs ook komende dinsdag elkaars pad kruisen in de tweede ronde van de KNVB-beker, maar dan in Veenendaal.

2957