Seizoen 2017-2018

10 februari 2018

Capelle zal in de Derde divisie moeten knokken om uit de problemen te komen. De Slotbewoners deden tegen DOVO hun stinkende best en sleepten een gelijk spel (0-0) uit het vuur mede door een slotoffensief van de thuisclub te doorstaan. Coach Ron Timmers, opvolger van de ontslagen Winand van Loon, zat voor het eerst op de bank bij Capelle.

4863
10 februari 2018

Zwaluwen is twee plaatsen gestegen op de ranglijst van de hoofdklasse A. De Vlaardingers verrasten Swift met 1-3 en deden daarmee geode zaken om weg te komen van de probleemzone. Justin van Mullem was met drie goals belangrijk voor zijn ploeg. Swift zakte een plaatsje op de ladder, net als Nootdorp, dat betrekkelijk kansloos met 2-0 verloor bij Jodan Boys.

3396
10 februari 2018

Spektakel op sportpark De Vinken, waar Eemdijk met 4-3 zegevierde over Ajax. De Amsterdammers kwamen drie keer op voorsprong, maar even zo vaak kwamen de 'Diekers' met een gelijkmaker op de proppen. Het leek uit te draaien op 3-3, maar drie minuten voor tijd ontpopte David van de Groep zich als matchwinner voor de 'groenen' uit Bunschoten-Spakenburg.

4714
9 februari 2018

Een beperkt inhaalprogramma dit weekeinde in de hogere klassen, maar wel belangrijk voor de clubs die het aangaat. Het is de kans om de positie op de ranglijst te verbeteren. Je zelf bij voorbaat rijk rekenen, omdat er nog een inhaalwedstrijd op het programma staat, heeft totaal geen zin. Bedachte theoriepunten tellen niet mee.

3910
8 februari 2018

Na iedere speeldag kijkt Voetbal op Zaterdag terug op de cijfers in de hoogste klassen van het amateurvoetbal. Deze keer ook eens wat persoonlijke cijfers van een individuele voetballer. Albert Flier, al veertien jaar onder de lat bij Sportclub Genemuiden, neemt aan het eind van dit seizoen afscheid.

5285
4 februari 2018

KATWIJK - Iedereen vroeg zich voorafgaande aan het duel tussen koploper Katwijk en reuzendoder Excelsior Maassluis af welk effect het plotselinge vertrek van trainer Dick Schreuder zou hebben. Het enig juiste antwoord kwam van de spelers, onder aanvoering van de gedreven Robbert Susan, op het veld.

4119
4 februari 2018

RIJNSBURG - De belangen vooraf waren groot voor Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys. Misschien lag daar wel de verklaring waarom het duel in grote delen het aanzien nauwelijks waard was. Ja, de liefhebber van tactisch elkaar aftasten is volledig aan zijn trekken gekomen. Lekker open spectaculair voetbal, het was een schaars goed op sportpark Middelmors.

3200
4 februari 2018

ASSEN - Er zat zaterdagmiddag weinig licht tussen ACV en ODIN '59, maar de cijfers op het scorebord logen er niet om: 2-3. In een boeiend duel werkte ACV zich in de nesten door van een iets hoger staand ODIN '59 te verliezen. ACV kwam tweemaal op voorsprong maar ODIN '59 strafte drie defensieve blunders goed af.

4220
4 februari 2018

SASSENHEIM - Met zes punten achterstand op koploper Noordwijk wist trainer Henk Wisman maar al te goed dat zijn Ter Leede zich tegen de gevaarlijke runner-up Achilles Veen geen enkel puntenverlies kon veroorloven. Tel daarbij op dat de Brabanders de afgelopen weken via een ijzersterke serie de weg naar boven waren ingeslagen, en daarbij Ter Leede tot op één punt naderden.

2119
3 februari 2018

Een strafschop in de blessuretijd had koploper Katwijk nodig om van Excelsior Maassluis te kunnen winnen. Robert Susan bleef koelbloedig en voegde met zijn benutte penalty drie punten toe aan het totaal. Nummer twee Kozakken Boys won ook. In een paar minuten tijd na rust scoorden de Werkendammers twee keer en dat was Rijnsburgse Boys te machtig.

6648
3 februari 2018

Waar vooraf gespeculeerd was dat Spakenburg wel eens dubbele cijfers zou kunnen gaan halen bij Magreb '90, werd het slechts 0-2 voor de koploper, uiteraard voldoende om de toppositie vast te houden. Jong Almere City FC, dat met 4-2 won van ONS Sneek, blijft volgen met een punt achterstand.

5045
3 februari 2018

Noordwijk hoeft zich weinig zorgen te maken zolang de ploeg zo constant blijft scoren, zowel in punten als in doelpunten. Ook Swift ging met duidelijke cijfers (0-4) aan de kant. Daardoor bleven SteDoCo en Ter Leede op zes punten afstand van de koploper staan. Om bij te blijven moesten beide achtervolgers winnen en dat lukte.

3609
3 februari 2018

Koploper SC Genemuiden heeft tegen SDC Putten twee punten laten liggen (1-1) en daar heeft achtervolger Staphorst van geprofiteerd. De Staphorsters wonnen uit bij Eemdijk met 0-1. Het winnende doelpunt van William 'Pip' de Boer kwam pas in de slotfase tot stand. Door het gelijkspel van Ajax (1-1 uit bij AZSV) is Staphorst doorgeschoven naar de tweede plaats ten koste van de Amsterdammers.

4407
2 februari 2018

Het ene moment sta je op straat om een paar dagen later weer aangenomen te worden. Jochem Twisker had het zelf ook niet kunnen bedenken dat hij na zijn ontslag bijna per kerende post zou terugkeren in zijn functie van hoofdcoach bij tweede divisieclub De Dijk.

4223
2 februari 2018

De spelerscarrousel van Voetbal op Zaterdag is populair, één van de drukst bezochte pagina's van de website. De vaste bezoeker zal het wel geconstateerd hebben, de Tweede divisie begint iets van een markthal te krijgen. Koopjes, maar ook afgeprijsde huurmodellen voor wie kopen een brug te ver is, de handel zo halverwege het voetbalseizoen is levendig te noemen.

4492
1 februari 2018

Het duel tussen Spakenburg en Quick Boys trok ruim 4000 toeschouwers. Dat zijn cijfers die aanspreken. Maar waar komen die toeschouwers nou ineens allemaal vandaan? De voetballiefhebber kijkt natuurlijk naar de ranglijst, maar het is ook gebouwd op traditie. Supporters van Quick Boys zijn nooit te beroerd hun club met hun lijfelijke aanwezigheid te steunen.

3991
31 januari 2018

Het bekeravontuur voor hoofdklasser Argon is voorbij. De Mijdrechters kwamen in negentig minuten (2-2) niet langs zondag eersteklasser Velsen en verzaakten vervolgens in de aansluitende strafschoppenserie. De aandacht van trainer Ron van Niekerk, die zijn tweede wedstrijd bij Argon op de bank zat, kan derhalve volledig uit naar de competitie in de hoofdklasse A.

1758
30 januari 2018

Verrassing van de districtsbekeravond was de uitschakeling van Eemdijk en Swift in West I. De hoofdklasser uit Bunschoten-Spakenburg kreeg bij zondag tweedeklasser Zaanlandia een gevoelige tik (2-1) om de oren. De winnende goal viel in de toegevoegde tijd van de tweede helft. Swift liet zich op eigen veld inpakken door eersteklasser FC Breukelen.

1579
30 januari 2018

Dick Schreuder verruilt Katwijk per direct voor de Major League Soccer club Philadelphia Union. Dat meldde dinsdagavond de website van de koploper van de Tweede divisie. Schreuder was bezig aan zijn vierde seizoen op De Krom.

5743
30 januari 2018

Jochem Twisker heeft maandagavond te horen gekregen dat hij per direct ontslagen is bij De Dijk. De Amsterdamse tweededivisieclub is daarmee een volgende fase ingegaan nadat hoofdsponsor Heino Braspenning begin november met ruzie vertrok bij de club die hij tien jaar onafgebroken had gesteund.

3659