Seizoen 2017-2018

1 december 2017

ONS Sneek speelt voor het vijfde seizoen achtereen in de topklasse die tegenwoordig Derde divisie heet. Wie een beetje de verhoudingen kent in wat clubs aan spelersbudget hebben, weet dan wel hoe laat het is. Met hun karige centen moeten de Sneekers hard werken om zich te handhaven. En naar het zich laat aanzien wordt het dit seizoen een loodzwaar karwei, op z'n Fries, sa swier as lead.

2937
29 november 2017

SC Genemuiden ligt uit de beker van het district Noord. De wedstrijd tegen zondag eersteklasser Hoogeveen kende een sensationeel slot. Een minuut voor voor tijd kreeg SC Genemudien een stafschop toegekend die door Omar Kavak werd benut. Maar even later lag de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip. En ook Daniël Manning maakte geen fout.

2554
29 november 2017

De hoofdklassers die woensdag in actie kwamen in het bekertoernooi van het district Oost ondervonden geen weerstand om de derde ronde te bereiken. SDC Putten had op papier de zwaarste tegenstander, maar zondageersteklasser Rohda Raalte kreeg voor rust een lesje in effectiviteit. De 3-0 stand halverwege werd ook de einduitslag.

1911
29 november 2017

Op speeldag 13 verloor DVS '33 Ermelo met 1-0 van Jong FC Twente. Wat hoogte van de uitslag betreft een niet zo in het oog springend resultaat. Maar de verliezer voelde zich wel zwaar bedonderd door de opstelling van het belofteteam van FC Twente, met daarin alle spelers die op vrijdagavond niet meegedaan hadden tegen AZ.

4902
28 november 2017

Bekerhouder CSV Apeldoorn heeft zich in de tweede ronde van de districtsbeker Oost lelijk verslikt in SDV Barneveld. De eersteklasser won met 0-1 in het Orderbos van de ploeg die in de competitie net een beetje aan het opkrabbelen is. De uiteindelijk beslissende treffer van Sebastiaan van Kammen viel al in de twaalfde minuut.

2308
28 november 2017

Met spanning was er uitgekeken naar het onderonsje tussen de hoofdmacht en het tweede elftal van Urk. Urk-1 nam de leiding, maar Urk-2 gaf, goed voor de spanning, meteen antwoord. Pas ver in de tweede helft zwichtte het schaduwelftal, maar twee verse invallers bij Urk-1 (Jan van Slooten en Johan Loosman) moesten het verschil maken.

2276
28 november 2017

Achilles Veen heeft zich probleemloos geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker Zuid I. De hoofdklasser ging op bezoek bij de buren aan de overkant van de Maas, Roda Boys/Bommelerwaard. De tweedeklasser had weinig in te brengen tegen de 0-4. De bezoekers verdeelden de treffers keurig over twee helften.

1212
25 november 2017

Katwijk, de soevereine koploper in de Tweede divisie, heeft de tweede nederlaag geleden. Na Excelsior Maassluis heeft Jong Sparta de Katwijkers nu ook een nederlaag weten toe te dienen. Sparta kwam driemaal op voorsprong, de derde keer vlak voor tijd en Koen Muller was degene die het winnende doelpunt op het scorebord zette: 3-2.

5309
25 november 2017

Lijstaanvoerder Jong Almere City FC is twee punten uitgelopen op nummer twee Spakenburg. De jonge profs uit de polder versloegen in het eigen stadion ASWH met 2-0, terwijl Spakenburg uit bij DOVO niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. De blauwen kwamen tegen de verhouding in met 0-2 voor, maar de thuisclub trok de stand kort voor tijd in evenwicht: 2-2.

5243
25 november 2017

De wedstrijd tussen Hoek en SteDoCo is geëindigd in een doelpuntenfestijn. Nadat SteDoCo met 0-3 was voorgekomen, trok Hoek de stand een kwartier voor tijd gelijk. Rik Impens scoorde alle doelpunten voor de thuisclub, maar in de laatste minuten wisten de gasten nog tweemaal te scoren zodat er een eindstand van 3-5 op het scorebord stond.

2003
25 november 2017

SC Genemuiden heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen laagvlieger CSV Apeldoorn. De Apeldoorners versloegen de koploper in eigen huis met 0-2. En omdat Excelsior '31 wel wist te winnen (met 2-0 van Zuidvogels) heeft de ploeg uit Rijssen de koppositie weer alleen in handen. Het was sowieso een goede dag voor Excelsior '31, want alle andere teams in de top zes wisten niet te winnen.

3501
24 november 2017

Henk Herder heeft de leiding van Harkemase Boys laten weten dat hij aan het eind van het seizoen de club gaat verlaten. Herder is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Friese derdedivisieclub.

2395
24 november 2017

Op maandag 6 november meldde de Bunschoter dat de spelersgroep van IJsselmeervogels die avond niet had getraind maar in een groepsgesprek bijeen was geweest. Naar buiten toe later - bij monde van coach Willem Leushuis - was het gesprek gegaan over tactische zaken en de voorbereiding van het wintertrainingskamp in het Spaanse Valencia.

3665
21 november 2017

Imdat Ilguy (44) is de nieuwe trainer van hoofdklasser Sparta Nijkerk. Ilguy is vanaf maandag 20 november in dienst getreden bij de Nijkerkers. Ilguy begon het trainersvak als assistent bij Rood Wit Zaanstad en ADO '20. Als hoofdtrainer had hij OFC in totaal zesenhalf jaar onder zijn hoede, kort onderbroken door een verblijf bij Zeeburgia.

3167
20 november 2017

De kleur rood heeft veel symbolische betekenissen. In positieve zin staat rood voor de liefde, met als bekend icoon het rode hart. En plaats van handeling van betaalde liefde is een red-light district. Maar rood staat ook voor gevaar, bijvoorbeeld een rode lijst van dieren die dreigen uit te sterven, rode cijfers in een boekhouding, een rood knipperlicht bij een spoorwegovergang.

3178
18 november 2017

Het affiche voor Katwijk - IJsselmeervogels toonde de twee meest succesvolle amateurclubs met respectievelijk vier en zeven landstitels. En tijdens de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Maar ondanks een tomeloze inzet van beide kanten waren er nauwelijks kansen te noteren.

5342
18 november 2017

In een speelronde met veel doelpunten (44) en veel rode kaarten (12) heeft Jong Almere City FC de eerste periodetitel gepakt. Zelf won het met 4-2 van VVOG, terwijl concurrent Spakenburg tegen Jong FC Twente niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Jong Almere City moest voor de winst eerst een 0-2 achterstand wegwerken en kreeg daarbij hulp van VVOG-aanvaller Frank Hol.

5851
18 november 2017

Noordwijk heeft de voorsprong op nummer twee SteDoCo uitgebreid tot vijf punten. De koploper won zelf vrij eenvoudig met 3-0 van Smitshoek, terwijl SteDoCo thuis met 1-3 van Jodan Boys verloor. Met name achterin maakte de runner up een kwetsbare indruk. Ter Leede won met 3-1 van hekkensluiter Argon en is SteDoCo nu tot op één punt genaderd. Achilles Veen, dat vorig jaar nog lang meedeed om de titel, lijkt dit seizoen al uitgespeeld.

3347
18 november 2017

Excelsior '31 heeft, na de winst in de eerste periode, de koppositie niet weten vast te houden. Uit bij CSV Apeldoorn kreeg het met 3-0 op de broek. Sportclub Genemuiden profiteerde, het versloeg Zuidvogels met niet mis te verstane cijfers (0-6) en kwam zodoende in punten gelijk met de ploeg uit Rijssen.

4112
17 november 2017

Een opmerkelijke loting in het districtsbekertoernooi van Noord. Daar komt het tweede team van Urk op 28 november thuis uit tegen het vlaggenschip van de club. Het eerste tegen het tweede, dat gebeurt niet vaak, maar heel zeldzaam is het niet. De laatste keer dat er een dergelijke ontmoeting op het programma stond was in het seizoen 2015-2016. Toen lootte AFC in de achte finale tegen AFC 2.

2444