Seizoen 2017-2018

20 maart 2018

Meestal verlopen voetbalweekeinden gladjes, maar af en toe doen zich opvallende gebeurtenissen voor, zo opvallend zelfs dat het extreem was. Neem het knokken tussen supportersgroepen van Katwijk en Rijnsburgse Boys. Binnen de lijnen was er sprake van gezonde rivaliteit, maar op de staantribune gingen in de tweede helft de heethoofden onder ons helemaal los.

4281
18 maart 2018

RIJNSBURG - En weer lukte het koploper Katwijk om een wedstrijd in blessuretijd te beslissen. En natuurlijk was het topscorer Marciano Mengerink die voor die beslissing zorgde. Op een ijskoud sportpark Middelmors in Rijnsburg leek de dorpsderby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk af te stevenen op een 1-1 eindstand.

3900
18 maart 2018

WERKENDAM - Dat het bizar was, voetballen in een vrieskoude storm, daarover waren de coaches van Kozakken Boys en Excelsior Maassluis het na afloop roerend eens. De diagonaal over het veld bulderende oostenwind maakte goed voetbal ten ene male onmogelijk, al was het natuurlijk wel zo dat de partijen gelijkelijk ieder één helft met wind mee en één helft met tegenwind toebedeeld kregen.

2254
18 maart 2018

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het is Capelle tegen Harkemase Boys niet gelukt om wat aan de penibele stand op de ranglijst te doen. In eigen huis ging de ploeg opzichtig op de pijnbank tegen Harkemase Boys: 1-4. Capelle kwam nog wel op voorsprong, maar het gebrek aan verdedigende kwaliteiten brak het elftal van Ron Timmers op.

3012
17 maart 2018

En weer ontsnapte Katwijk aan puntenverlies. De koploper van de Tweede divisie deed het recentelijk eerder tegen Excelsior Maassluis (2-1), FC Lisse (2-1) en FC Lienden (1-2). En niet voor het eerst dit seizoen bleek Marciano Mengerink goud waard voor zijn ploeg met zijn openingsgoal, maar nog veel belangrijker de winnende treffer in de burenruzie met Rijnsburgse Boys.

5576
17 maart 2018

Spakenburg won moeizaam met 1-2 bij Jong FC Groningen, maar de zwaar bevochten driepunter smaakte daardoor misschien wel des te beter. Jong Almere City FC moest zijn tweede plaats af staan aan Quick Boys. De Almeerders verloren met 2-0 van middenmoter DOVO, terwijl Quick Boys door een late goal van Jesse van Nieuwkerk ODIN '59 met een 1-0 nederlaag naar huis stuurde.

5522
17 maart 2018

Hoek heeft Ter Leede in de kou gezet, letterlijk en figuurlijk. De Zeeuwen heersten alom en lieten in Sassenheim zien hoe scherp het wapen van de omschakeling kan zijn. De 1-5 was even duidelijk als pijnlijk voor de Sassenheimers. Koploper Noordwijk, dat zijn duel met Noortdorp zag afgelast, spon uiteraard garen met de dreun die Ter Leede kreeg te verwerken op het eigen sportpark Roodemolen.

4043
17 maart 2018

Koploper SC Genemuiden heeft zich op eigen veld laten kleineren. Een andere omschrijving was niet mogelijk voor de 1-4 nederlaag tegen DFS. De Betuwenaren maakten na een 1-1 ruststand in de tweede helft korten metten met de lijstaanvoerder. Sportclub voert nog wel de ranglijst aan, met dank aan de naaste volgers die stuk voor stuk punten lieten liggen.

5298
17 maart 2018

In de Derde divisie is de wedstrijd Spijkenisse - ONS Sneek afgelast. Sneeuwval heeft het veld (natuurgras) op het sportpark Jaap Rietdijk onbespeelbaar gemaakt. In de hoofdklasse A gaan SteDoCo - Zwaluwen en Smitshoek - FC 's-Gravenzande niet door. Nootdorp - Noordwijk is daar inmiddels ook bijgekomen.

3978
16 maart 2018

Heel voetbalminnend Nederland houdt de adem in. Welk voorstel komt er straks op tafel voor een aangepaste versie, nieuwe zo men wil, voetbalpiramide? Het Uur U nadert en FC Twente heeft al een voorschot daarop genomen. De eredivisieclub kwam met de mededeling dat het clubmanagement overweegt het belofteteam komend seizoen terug te trekken uit de Derde divisie om het te laten starten in de nieuw te vormen beloftencompetitie.

5925
15 maart 2018

Je hebt inhalen en inhalen. Door allerlei redenen - de voornaamste is de weliswaar korte, maar hevige winter - is het aantal achterstallige wedstrijden voor Harkemase Boys opgelopen tot maar liefst vijf. Twee daarvan staan ingeroosterd op door de KNVB ingeplande inhaalspeeldagen (24 maart en Tweede Paasdag, 2 april), maar daarmee zijn alle voorgeprogrammeerde opties wel verbruikt.

1751
13 maart 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district West II. De Westlanders klopten zondaghoofdklasser RKAVV met 2-1. De doelpunten waren duur tot aan de laatste tien minuten. Ook RVVH is in West II een ronde verder. De Ridderkerkers bereikten de achtste finale door Nieuwenhoorn uit te schakelen.

2752
11 maart 2018

VEENENDAAL - Wie naar sportpark Panhuis in Veenendaal was gekomen om een spannende wedstrijd te zien tussen een ploeg, GVVV, die de derde plaats stevig in handen wil houden en een ploeg, FC Lisse, die de punten goed kan gebruiken, kwam bedrogen uit. FC Lisse mocht heel blij zijn dat de thuisploeg de mooiste kansen onbenut liet en daardoor slechts een 2-0 zege wist te boeken.

2971
11 maart 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH en Spijkenisse zijn een 1-1 gelijkspel overeengekomen, dat beide ploegen wel moesten accepteren, waar er vooraf wellicht op meer was gehoopt. De toeschouwers mochten blij zijn dat er uiteindelijk toch nog een paar doelpunten vielen, want voor rust was het zeker armoe troef geweest wat de voetballers hun bewonderaars voorschotelden.

2845
11 maart 2018

NOORDWIJK - Met reuzenstappen is Noordwijk onderweg naar het kampioenschap. De ontmoeting met de overgebleven concurrent Ter Leede won de thuisclub vrij eenvoudig met 2-0. Daarmee vergrootten de Noordwijkers de voorsprong met nog negen wedstrijden te gaan tot maar liefst negen punten en daarmee lijkt de titelstrijd in de hoofdklasse A beslist.

2769
10 maart 2018

Zowel Katwijk als Kozakken Boys hebben zich verslikt in een laagvlieger. Katwijk moest tegen AFC een 0-2 achterstand wegwerken, maar wist uiteindelijk toch nog een punt uit het vuur slepen. Zowel de Katwijkers als de Amsterdammers vonden dat ze hadden kunnen winnen, een gelijkspel gaf de verhoudingen daarom goed weer. Net als Katwijk moest Kozakken Boys van een achterstand terugkomen.

5814
10 maart 2018

Spakenburg heeft een uitstekende zaterdag beleefd. Zelf won het zonder problemen met 3-0 van VVOG, terwijl concurrent Jong Almere City FC twee punten liet liggen tegen Capelle. De Spakenburgers hebben nu een voorsprong van drie punten en hebben daarnaast nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Almeerders. Quick Boys is virtueel op gelijke hoogte gekomen met Almere City.

5652
10 maart 2018

In een rechtstreeks duel met nummer twee heeft Noordwijk duidelijk aangegeven wie als enige recht heeft op de titel. Met de 2-0 overwinning tegen Ter Leede is Noordwijk hard op weg naar het kampioenschap en promotie naar de Derde divisie. Het gat met de Sassenheimers is, met negen wedstrijden te gaan, negen punten.

3398
10 maart 2018

Koploper SC Genemuiden heeft Eemdijk een week naast zich moeten dulden, maar na de 0-2 winst tegen Sparta Nijkerk en het doelpuntloze gelijkspel van de 'Diekers' tegen Excelsior '31 staan de Genemuiders nu weer alleen aan de leiding. Nummer drie Berkum, dat er qua verliespunten tot vandaag nog het beste voor stond, verloor zelfs.

4559
9 maart 2018

Als er één wedstrijd uitspringt in de programmering dan is dat het duel tussen Noordwijk en Ter Leede, de nummers één en twee van de hoofdklasse A. En tegelijkertijd is het een wedstrijd van 'ons kent ons'.

3444