Seizoen 2017-2018

1 april 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat was Scheveningen-trainer John Blok trots op 'zijn' team. Dat mag ook wel zo genoemd worden als je al negen seizoenen aan het roer staat bij één en dezelfde club, toen op het scorebord van sportpark De Westmaat een verdiende 0-2 overwinning op Spakenburg stond.

2505
1 april 2018

GENEMUIDEN - Eemdijk heeft een belangrijke slag geslagen in de titelrace in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Patrick Loenen was in Genemuiden met 4-2 te sterk voor eerste achtervolger SC Genemuiden en heeft de koppositie daardoor weer iets steviger in handen. In een wedstrijd om van te smullen heeft Eemdijk zichzelf als DE kampioenskandidaat gepresenteerd.

3656
31 maart 2018

Katwijk heeft met grote cijfers uitgehaald tegen HHC Hardenberg. Het werd 6-1 voor de koploper, tegen de Hardenbergers die lange tijd met tien man moesten spelen. Tiemen van Hezel kreeg voor rust zijn tweede gele kaart. Tot hun genoegen zagen de Katwijkers dat nummer drie GVVV met 2-1 won van nummer twee Kozakken Boys.

5178
31 maart 2018

Een ongeïnspireerd Spakenburg heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Scheveningen. Een uitslag die ook nog hoger had kunnen uitvallen. Voor Scheveningen was het de elfde overwinning in de laatste twaalf wedstrijden. Na de nederlaag van vorige week tegen DVS '33 Ermelo zetten de Scheveningers de goede reeks weer voort. Quick Boys profiteerde van de Spakenburgse zeperd.

5705
31 maart 2018

Noordwijk heeft drie makkelijke punten gepakt tegen hekkensluiter Argon. Op de eigen Duinwetering werd het 5-0 voor de koploper. Ter Leede en Hoek wonnen eveneens. Ter Leede versloeg Smitshoek met 1-3, Hoek was FC Rijnvogels met 1-3 de baas. Noordwijk blijft zes (virtueel negen) punten voorsprong houden op Ter Leede en heeft er acht op Hoek. Hoek passeerde SteDoCo op de ranglijst, doordat de ploeg uit Hoornaar bij AFC niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

3548
31 maart 2018

Koploper Eemdijk heeft de topper tegen SC Genemuiden gewonnen met 2-4 en loopt daarmee drie punten uit. De voorsprong is opgelopen tot vijf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan ligt de titel voor het grijpen en dan zou het maar zo kunnen gebeuren dat het 'kleine broertje' van IJsselmeervogels en Spakenburg volgend seizoen uit gaat komen in de Derde divisie.

6025
30 maart 2018

Deze week druppelde het bericht binnen dat de KNVB nog steeds aan het tekentafelen is omtrent de aanpassing van de bestaande voetbalpiramide. De buitengewone bondsvergadering waar de nieuwe comptitieopzet zijn presentatie zou beleven, was eerst gepland voor 19 maart, schoof door naar 16 april en is nu verdaagd naar onbekende datum. Het wordt een mooi plan, hoopt de KNVB.

2242
27 maart 2018

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi. De krachtsverhoudingen tussen thuisclub Zuidvogels en de Ajacieden waren zoals je zou kunnen verwachten als je naar de stand in de hoofdklasse B zou kijken en dat werd uitgedrukt in de 0-4 uitslag.

3652
25 maart 2018

SPIJKENISSE - Altijd aanvallend spelen, het is inmiddels het welbekende handelsmerk van Spijkenisse geworden. Want het is de speelwijze waarmee coach Peter Wubben de groenwitten vorig seizoen kampioen van de hoofdklasse maakte, en het is evenzeer de speelwijze waarmee de promovendus de opponenten in de Derde divisie tegemoet treedt.

3838
25 maart 2018

GRONINGEN - In Groningen moest de underdog (Capelle) het hoofd buigen voor de favoriet (Jong FC Groningen). De underdog verkocht zijn huid duur, maar de individuele klasse van de Groningse beloften gaf de doorslag: 3-1.

2476
25 maart 2018

KATWIJK AAN ZEE - Er zullen vele trouwe volgers van het zaterdagvoetbal met verbazing gekeken hebben naar de gebeurtenis bij het Katwijkse Quick Boys. Het verbannen van topschutter Yordi Teijsse (22 treffers) naar het tweede elftal roept natuurlijk vraagtekens op.

6607
24 maart 2018

HHC Hardenberg heeft Achilles '29 met grote cijfers de twaalfde nederlaag op rij toegebracht. Vorig jaar was Achilles nog eerstedivisionist, maar diende als kanonnenvlees voor de Hardenbergers. Sargon Gouriye en Rob van der Leij scoorden elk tweemaal. HHC klimt twee plaatsen en voor hekkensluiter Achilles '29 lijkt het lot wel zo'n beetje bezegeld.

4452
24 maart 2018

Quick Boys heeft een turbulente week, waarin het aanvalsleider en topscorer Yordi Teijsse disciplinair schorste, met een gelijkspel tegen ASWH afgesloten. Een gevoelig puntverlies voor de achtervolger van koploper Spakenburg, want in plaats dat de Katwijkers de druk op Spakenburg opvoerden, is de koploper de lachende derde.

3101
24 maart 2018

Jodan Boys heeft koploper Noordwijk de vierde nederlaag van het seizoen toegebracht. In Gouda werd het 3-1 voor de thuisclub. Daardoor is de riante voorsprong van Noordwijk geslonken tot zes punten, want alle achtervolgers wisten wel te winnen. Ter Leede profiteerde van de Noordwijkse misstap. De Sassenheimers wonnen met 4-3 van AFC.

3813
24 maart 2018

Eemdijk is de nieuwe verrassende koploper van de hoofdklasse B. De Eemdijkers wonnen, weliswaar moeizaam, van CSV Apeldoorn (4-3), maar door de dikke nederlaag van SC Genemuiden tegen AZSV (4-1) staan ze nu bovenaan. Volgende week staat de kraker SC Genemuiden - Eemdijk op het programma.

6137
23 maart 2018

De kelder van de Derde divisie is statisch geladen. Spijkenisse (nummer 15), Capelle (16) en ACV (17) hebben in een gelijk aantal wedstrijden hetzelfde puntentotaal verzameld. De strijd gaat om rechtstreeks degraderen of een herkansing krijgen via de nacompetitie zich alsnog te handhaven, of optie drie en dat is zich veilig spelen.

4549
22 maart 2018

VVOG heeft donderdagavond de punten gedeeld met Jong FC Twente. De Harderwijkers kwamen in Hengelo vlak na rust op voorsprong, maar moesten de Twentenaren acht minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) toestaan. VVOG bleef daarmee wel ongeslagen onder de nieuwe trainer Hennie in 't Hof.

2681
21 maart 2018

Quick Boys heeft Yordi Teijsse verbannen naar het tweede elftal. De aanvaller liep tijdens de wedstrijd tegen ODIN '29 verbolgen van het veld, omdat hij het niet eens was met de opmerking vanaf de bank dat hij "wat meer moest gaan doen". Maandagavond heeft een gesprek plaats gevonden tussen speler en staf met als voorlopige uitkomst dat Teijsse meetraint met het tweede elftal.

3071
20 maart 2018

ACV heeft de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys in winst omgezet en tegelijkertijd de strijd om de p/d-plaatsen razend spannend gemaakt. Drie ploegen (Spijkenisse, Capelle en ACV) staan met 20 punten uit 23 wedstrijden op de plaatsen vijftien tot en met zeventien. Alleen de doelpunten bepalen de volgorde, nog net in het nadeel voor de Assenaren.

3758
20 maart 2018

Hoofdklasser RVVH heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale. In Ridderkerk behaalde Te Werve een ruime overwinning (1-4). Bij rust leidde de eersteklasser al met 0-2. Kort na de pauze leek RVVH terug te komen in de wedstrijd, maar de opleving was van korte duur. Zegge en schrijve drie minuten. Te Werve is nog één overwinning verwijderd van plaatsing voor de KNVB-beker.

2166