VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Rob de Boer is lid van de technische commissie van GVVV.

Eisen

 

Rob de Boer
TC-lid bij GVVV

 

De Tweede divisie en Derde divisie bestaan, het loopt en de meeste clubs en spelers vinden het mooie competities. Plus je kunt jezelf nog eens terugzien in samenvattingen of rechtstreeks, dus wat wil je nog meer? Prima allemaal.

 

Echter, er hangt nog steeds een soort vaagheid overheen. En dan gaat het natuurlijk over de licentie-eisen. Willen we die nu wel of willen we die nu niet?
Staan we er met z'n allen achter, of staan we er niet achter met z'n allen?
In eerste instantie is besloten er mee aan de slag te gaan. Dus vele clubs druk aan het werk om alles voor te bereiden en te zorgen dat je aan de vele gestelde eisen voldoet. Al snel bleek dat er toch het nodige gedoe is over het wel of niet deponeren van contracten bij de KNVB. Vanaf het begin is daar al aardig wat discussie over ontstaan. De deadline voor het inleveren van contracten is inmiddels voorbij maar nog steeds is de discussie eigenlijk dezelfde. Een behoorlijk aantal clubs zijn daar alsnog, of nog steeds op tegen. Sommige clubs hebben uit principe niets ingeleverd, anderen wel iets, maar zijn toch tegen (ander principe?) en weer anderen gewoon het aantal gevraagde contracten.
 
Wat ik eigenlijk in deze hele discussie niet begrijp is dat er nu nog steeds discussie is. Er is ooit een overleg geweest, de KNVB heeft eisen gesteld en daar zijn licentie-eisen uitgekomen. Waarom zijn we met z'n allen begonnen aan iets en gaan we daar dan nu weer over in discussie omdat een deel van de partijen het er niet mee eens is? Of heeft de KNVB de eisen er gewoon doorgedrukt en dan maar kijken waar het schip strandt? Volgens mij niet. Of heb ik iets gemist? En, ontstaat er nu dan (na vergaderingen van maandag en donderdag jl.) een nieuwe situatie waarbij de eisen gematigd gaan worden of misschien wel van tafel gaan?
En als de eisen niet worden zoals een bepaalde groep wil, er dan alsnog een rechtszaak wordt aangespannen onder leiding van Marjan Olfers?
En dat we dan in een vacuüm belanden? Wie het weet mag het zeggen!

 

Waarom is dit allemaal niet van te voren bedacht? Waarom niet van te voren een pakket eisen waar iedereen het mee eens is. Waarom niet van te voren getoetst aan het mededingings-recht? (Marjan Olfers).
Het paard wordt een beetje, ik zeg een beetje, achter de wagen gespannen. Zo van we zijn al begonnen maar we zijn eigenlijk nog lang niet op orde.
Aan wie dat ligt? Wellicht wel aan ons allemaal. Eensgezindheid had ooit de insteek moeten zijn. Die is er nu dus in steeds mindere mate.

Maar komt die er dan nog wel vraagt menigeen zich af. De groep die tegen is heeft afgelopen donderdag zijn eisen neergelegd (besproken) bij de KNVB. Er is afgesproken dat er nu een constructieve discussie gaat volgen tussen alle clubs van de Derde en de Tweede divisie. Een ieder mag zijn mening geven. Ik ben bang dat het een moeilijke kwestie gaat worden om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. En, zoals eerder gezegd nog een te verwachten rechtszaak daarna? Dat hangt er nu boven als het zwaard van Damocles. Zullen we die rechtszaak anders alvast gaan voeren? Dan weet iedereen wat dat betreft waar we aan toe zijn. Er wordt geroepen dat de KNVB zo'n rechtszaak altijd gaat verliezen. Als je dan zo tegen bent, waarom dan al niet zo'n rechtszaak begonnen? Of eerst kijken wat de discussie-uitslag wordt en dan alsnog die rechtszaak? En dat moet allemaal nog klaar voor het einde van dit seizoen? Kortom ik vind het een gekke volgorde van zaken. Wat het uiteindelijke eindresultaat ook gaat worden, dit had mijns inziens allang uitgekristalliseerd kunnen zijn.

 

En dan hebben we ook nog de CAO voor Tweede en Derde divisie spelers, die inmiddels een beetje handen en voeten krijgt. Maar ook tijdens de vergadering daarover ontstond er weer de discussie over de licentie-eisen, en dan specifiek die van de contracten. Kortom CAO overleg uitgesteld. En nog steeds geen duidelijkheid. Die deadline van 1 juli 2017 wordt nog een hele klus...

Hebben we nu straks licentie-eisen waar iedereen zich in kan vinden, plus een CAO, of zijn we straks weer bij het begin? Dus geen eisen en geen CAO. Dat zou toch slordig zijn!
Ik durf er geen uitspraak meer over te doen. De tijd zal het leren.
Of Tweede en Derde divisie splitsen qua eisen? Derde divisie geen, Tweede divisie wel contractspelers? Geen 12-urige werkweek maar een 8-urige?
Allemaal vragen die ineens weer opduiken.

 

Ik wens de heren bestuurders veel wijsheid toe.
Maar bedenk voortaan: Bezint eer gij begint!


 Hits  2059 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2