VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Zomerstop?

 

John Blok
Trainer-coach van Scheveningen

 

Het is half juni en het laatste officiële amateurseizoen is ten einde. Het afgelopen weekend zijn de laatste beslissingen gevallen en nu wacht nog slechts een bekerfinale. Met respect overigens voor de veerkracht van Noordwijk en Staphorst. Even geen voetbal zou je denken, slechts het EK dat nu toch echt zonder het Nederlands elftal is begonnen. Maar niets is minder waar.
Door de nieuwe competitie indeling worden er straks meer wedstrijden gespeeld en begint de competitie nog een week eerder. Er zijn al weer ploegen begonnen met de voorbereiding!

 

Natuurlijk wil ik beginnen met een ieder van Excelsior Maassluis te feliciteren met een historisch seizoen. Een zeer knappe prestatie met als basis een goede en gedegen jeugdopleiding.

Dat in het Haagse ook Quick over een fantastische jeugdopleiding beschikt bleek vorige week zaterdag. Tijdens de finaledag van het 'Haaglanden Voetbaltoernooi' werden zij winnaar in de D, C en B klasse.
Deze dag was ook meteen de afsluiting van de voetbaljaargang van SVV Scheveningen. Na een moeizaam seizoen hebben we met een uiterste krachtsinspanning toch nog beslag weten te leggen op de 'Sir Winstoncup' door zondagtopklasser, en bijna buurman, HBS met 0-4 te verslaan.

 

Het 'Haaglanden Voetbaltoernooi' is sinds enige jaren de opvolger van het roemruchte Haagsche Courantcuptoernooi. Een soort officieus kampioenschap van Den Haag waar alle clubs uit Den Haag en omstreken zich voor konden inschrijven. Dit waren vroeger ware voetbalfeesten met echte cupfighters uit lagere afdelingen en veel toeschouwers. Halve finales met 2000 tot 3000 toeschouwers waren geen uitzondering, met als hoogtepunt de finaledag als een echte voetbal reünie.
Een happening waarbij het een sport op zich was om aan kaarten voor het eindfeest te komen en de laatste blauwe overschrijvingsformulieren nog snel werden ingevuld. De overschrijvingstermijn sloot toen nog op 31 mei en de finaledag was altijd net voor deze datum. De laatste deals werden, onder het genot van een biertje, gesloten waarna de formulieren nog snel naar de KNVB moesten worden gebracht.
Tegenwoordig wordt dit toernooi gespeeld onder de vlag van Haaglanden Voetbal. Afgelopen trainingskamp heeft organisator Ton Beije ons weten te overtuigen om toch weer eens mee te doen. Als viervoudig winnaar van de HC-cup en hoogst spelende zaterdagclub in Den Haag moesten wij tot het deelnemersveld behoren. Natuurlijk hadden wij onze redenen om niet eerder mee te doen, maar gezien het verloop van dit toernooi hebben we zeker geen spijt. Direct de beker winnen en een mooie bijdrage voor het trainingskamp krijgen is top, maar nog mooier vond ik de dag zelf. Op het vernieuwde complex van Quick herleefden oude tijden door de heerlijke voetbalsfeer en de vele toeschouwers, fanatieke jeugdspelers en oud-voetballers. Niet alleen een mooie afsluiting van het seizoen maar straks toch ook weer met een ander gevoel beginnen.

 

En dat begin is al snel. Daar waar medefinalist HBS deze week alweer is begonnen, start voor SVV Scheveningen op 27 juni het eerste gedeelte van de voorbereiding. Doordat schoolvakanties en de start van de competitie van de topamateurs steeds minder overeenkomen kiezen steeds meer clubs voor een gebroken voorbereiding.
Wij mogen straks het eerste gedeelte weer afsluiten met een mooie pot op Houtrust tegen ADO Den Haag. Een club waar het op dit moment ook erg onrustig is. Welke spelers blijven er of komen erbij en wie wordt de nieuwe trainer?

 

Over deze vraag werd afgelopen weekend ook druk gespeculeerd op de boekpresentatie van Jeffrey Huf. Deze Haagse alleskunner heeft een zware periode achter de rug. Huf lijdt al jaren aan suikerziekte, maar dat hinderde hem niet om een turbulent leven te leiden. Een wondje dat niet dicht wilde, gevolgd door een ontsteking op het bot leidde uiteindelijk tot amputatie van zijn onderbeen. Hij schreef er het boek "Met één been in de finale" over, want ondanks alles is Huf zijn humor niet kwijt. Zo bood hij, nadat hij te horen had gekregen dat er vier tenen moesten worden geamputeerd, vier mooie tenen met een prachtig verleden aan bij het Haags Historisch Museum. In de begeleidende tekst gaf hij aan dat deze stukjes de mooiste dansvloeren van Den Haag hadden gezien, alle stadions van Nederland en ook van dienst waren geweest bij de nodige supportsrellen.


Wie de nieuwe trainer van ADO ook wordt, ook hier geldt hetzelfde als voor alle andere clubs. Dit seizoen wordt het allemaal anders en wordt het beter dan vorig seizoen.
Aan het begin van het seizoen is iedereen weer optimistisch en ziet men weer grote kansen voor zijn of haar club. Ik kijk in ieder geval uit naar de Derde Divisie met derby's tegen Quick Boys, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en Rijnvogels. Voeg daar de andere clubs, met o.a. grootmachten als IJsselmeervogels en ASWH aan toe, en je hebt een heerlijke competitie. Met dit in het vooruitzicht is de korte zomerstop ineens toch nog te lang en mogen we van mij weer beginnen.

 

Fijne vakantie allemaal, geniet toch nog enigszins van het EK.
Tot over een paar weken!


 Hits  4153 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2